Yakalayana 100 bin dolar ödül! Rusya'nın 'Igor Girkin' hamlesi Ukrayna'yı alarma geçirdi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yakalayana 100 bin dolar ödül! Rusya'nın 'Igor Girkin' hamlesi Ukrayna'yı alarma geçirdi

DÜNYA Haberleri

2014 yılında Hollanda'dan havalandıktan sonra Ukrayna'nın doğusunda düşürülen ve 298 kişinin hayatını kaybettiği MH17 uçağıyla ilgili baş şüpheli olarak yargılanan ve Hollanda tarafından iadesi istenen Igor Girkin'in, Rusya tarafından Ukrayna’ya komutan olarak gönderildiği belirtildi. Ukrayna Askeri İstihbaratı, Igor Girkin'in yakalanması için başına 100 bin dolar ödül konduğunu açıkladı.

24 Şubat'ta Rus lider Vladimir Putin'in verdiği askeri harekat emri ile başlayan ve hala devam eden Ukrayna topraklarındaki işgal girşiminde Ukrayna cephesini endişelendiren bir gelişme yaşandı. 17 Temmuz 2014'te Hollanda'dan havalanan ve içerisinde toplamda 298 yolcu ve mürettebatın bulunduğu MH17 uçağının Ukrayna'nın doğusunda düşürülmesi ile ilgili baş şüpheli olarak yargılanan Igor Girkin'in, Rusya tarafından Ukrayna’ya komutan olarak gönderildiği belirtildi.

10 EKİM'DEN BU YANA AKTİF DEĞİL

BBC Türkçe'nin haberine göre; MH17 uçak faciası nedeniyle Hollanda'da ömür boyu hapis istemiyle yargılanan Girkin'in, uzun süreden beri Rus ordusunu eleştirdiği biliniyordu. 'Strelkov' lakabını kuIlanan Igor Girkin'in 10 Ekim'den bu yana sosyal medyada aktif olmaması dikkat çekerken, Ukrayna'daki bir birliğin başına atandığı iddia edildi.

Hollanda medyası, Ağustos ayında kendi inisiyatifiyle Herson kenti yakınlarında cepheye giderken gözaltına alınan Girkin'in Moskova'ya geri gönderildiğini yazdı. Rus lider Putin'in kısmi seferberlik kararının ardından ise, Girkin 'gönüllü' olarak orduya yazıldı. Ardından Ukrayna cephesindeki bir birliğe kurmay başkanı olarak atandı ancak hangi bölgede görev yaptığı açıklanmadı.

BAŞINA 100 BİN DOLAR ÖDÜL

Ukrayna Askeri İstihbaratı, daha önce Bosna Hersek ve Çeçenistan'daki savaşlara da katılan Igor Girkin'in yakalanması için başına 100 bin dolar ödül konduğunu açıkladı.

Rus gizili servisi FSB mensubu olan Girkin, 2014 yılında Ukrayna'nın doğusundaki Donbas bölgesinde Rusya yanlısı güçlerin komutanlığını yapıyordu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...