Yahudiler Filistinlilerin zeytin ağaçlarını yaktı

/ Kaynak: AA
Yahudiler Filistinlilerin zeytin ağaçlarını yaktı

DÜNYA Haberleri  / AA

Batı Şeria'nın Nablus kentinin doğusunda yer alan Deyr el-Hatab bölgesinde Filistinlilere ait araziye girerek yaklaşık 500 zeytin ağacını ateşe verildi.

Deyr el-Hatab bölge meclisi başkanı Abdülkerim Hüseyin AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yahudi yerleşimciler kendilerine daha fazla arazı elde etmek ve bizi topraklarımızdan çıkarmak için geçim kaynağımız olan zeytin ağaçlarımızı ateşe verdiler. Bölge halkı yangını söndürmek için seferber olduk. Ancak İsrail güvenlik kuvvetleri yangını söndürmemize izin vermedi" dedi. Yangının büyümesinden ve buğday ekili olan diğer tarlalara sıçramasından çekindiklerini belirten Hüseyin, 2000 yılında el-Aksa intifadasi patlak verdikten sonra İsrail güvenlik birimlerinin, arazilerinin olduğu bölgeye girişlerinde zorluk çıkardığını belirtti. Hüseyin, zor şartlar altında tarlalarına giden Filistinlilerin, bir yandan İsrail güvenlik birimlerinin baskısına diğer yandan yerleşimcilerin şiddetine maruz kaldığını ifade ederek, "Arazilerin yanında inşa edilen Yahudi yerleşim birimindeki kişiler tarafından topraklarımız her geçen gün işgal ediliyor" diye konuştu. Yahudi yerleşimcilerin son zamanlarda yerleşim birimlerine yakın köy ve kasabalarda tarım arazilerine yaptıkları saldırılarda artış gözleniyor.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...