'Yahudi karşıtlığı'yla suçlanan Elon Musk İsrail'e gidiyor

Düzenleyen: / Kaynak: Insider
- Güncelleme:
'Yahudi karşıtlığı'yla suçlanan Elon Musk İsrail'e gidiyor

Dünya Haberleri  / Insider

Milyarder iş insanı Elon Musk, önümüzdeki hafta İsrail'i ziyaret ederek Gazze sınırına yakın bölgeleri gezmeyi planlıyor. Ünlü iş insanı, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile görüşecek. Musk, Gazze'ye Starlink internet hizmeti sunma teklifiyle İsrail'in tepkisini çekmişti.

İsrail medyasına göre Elon Musk, önümüzdeki hafta İsrail'e bir ziyaret yaparak Gazze sınırına yakın kasabaları gezmeyi planlıyor. N12 haber kaynağı, uzun zamandır dünyanın en zengin insanı konumundaki Musk'ın, Filistinlilerin yaşadığı Gazze şehrinin çevresini ziyaret edeceğini aktardı.

Hamas'ın 7 Ekim'deki saldırısının ardından uzun yıllardır Filistin topraklarını bombalayan İsrail, saldırılarını artırdı. Yaklaşık 50 gündür devam eden yoğun bombardımanlarda Gazze'de 14 binden fazla sivil hayatını kaybetti. Toplamda İsrail'de ise yaklaşık bin 400 kişi öldü.

Milyarder ismin ayrıca İsrail Devlet Başkanı Isaac Herzog ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile de görüşme yapması bekleniyor. Bu ziyaret, Musk'ın Eylül ayında Kaliforniya'da Netanyahu ile yaptığı önceki toplantının ardından gerçekleşen ikinci görüşme olacak. Görüşmede ikili, muhtemelen Musk'ın sosyal medya platformu X'te antisemitizm (Yahudi karşıtlığı) ile suçlanmasına neden olan durumları tartışacak. 

MUSK NEDEN YAHUDİ KARŞITLIĞI İLE SUÇLANDI? 

Geçtiğimiz hafta, bir kullanıcının X'teki "Yahudiler, insanlardan kendilerine karşı kullanmayı bırakmalarını istedikleri nefreti tam da beyazlara karşı kullanıyor" paylaşımına Elon Musk, "Gerçekleri söyledin" şeklinde bir yorum yapmıştı.

Kanada - Güney Afrika kökenli iş insanı bu yorumundan sonra "Yahudi karşıtı" olmakla suçlandı. Musk'a tepki olarak çok sayıda marka, X'e reklam vermeyi durdurdu.

Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Andrew Bates ise, Musk'ı "Yahudi karşıtlığını teşvik etmekle" suçladı.

Öte yandan, Elon Musk bir başka Twitter paylaşımında, Filistin destekçilerinin kullandığı bazı sloganların "soykırım iması" yaptığını belirterek bu sloganların geçtiği hesapların askıya alınabileceğini söyledi. 

MUSK: REKLAM GELİRLERİ KIZILAY VE KIZILHAÇ'A VERİLECEK 

Salı günü Musk, X'te yayınlanan Gazze'deki savaşla ilgili reklamlardan ve aboneliklerden elde edilen tüm geliri bölgedeki savaş nedeniyle Kızılay ve Kızılhaç yardım kuruluşlarına verileceğini açıkladı. 

Geçtiğimiz ay ise milyarder iş insanı, X'te (Twitter) çok sayıda kişiden gelen talep üzerine, Space X'in Starlink uydularının, Gazze'de bombardıman nedeniyle bağlantısı kesilen "uluslararası tanınmış yardım kuruluşlarına" uydu ağı erişimi sağlayabileceğini söyledi. 

Gazze'deki Sağlık Bakanlığına göre, İsrail'in kenti yoğun bir şekilde bombalaması nedeniyle internet bağlantısı ve telefon hizmeti tamamen çöktü. Ancak Musk'ın Starlink teklifi İsrail hükümet yetkilileri tarafından kınandı ve henüz Gazze'ye yönelik bir uydu interneti adımı atılmadı.

Netanyhahu'nun ekibiyle konuşan Musk, Gazze'de uydu iletişimini aktif etmek için "acelesi olmadığını" belirtti. Musk, X'teki bir paylaşımında ise, bunun yalnızca insani nedenlerle uygulanmasını sağlamak için "olağanüstü önlemler alacağını" ve her şeyin ABD ve İsrail güvenlik kurumlarının denetimi altında yapılacağını söyledi. 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Insider
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...