'Yahudi karşıtlığı'yla suçlanan Elon Musk İsrail'de

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
'Yahudi karşıtlığı'yla suçlanan Elon Musk İsrail'de

Dünya Haberleri  / Haber Merkezi

Milyarder iş insanı Elon Musk, İsrail'e adım attı. Geçtiğimiz haftalarda yaptığı yorumlar nedeniyle Musk, 'Yahudi karşıtlığı' yapmakla suçlanmıştı. Musk'ın programının detayları da belli oldu.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un ofisinden yapılan açıklamayla birlikte Elon Musk'ın ziyareti doğrulandı. Musk'ın Herzog'un ardından İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüşeceği aktarılıyor. Görüşmede antisemitizme (Yahudi karşıtlığı) karşı mücadele konuşulacak. Bu arada, Herzog ile Musk görüşmesinde Hamas'ın rehin aldığı kişilerin aileleri de yer alacak.

Güney Afrika - Kanada kökenli milyarder iş insanı, X'teki bir paylaşımı nedeniyle Beyaz Saray tarafından kınanmış ve sözcü, Musk'ı "antisemitik ve ırkçı nefreti teşvik etmekle" suçlamıştı. 

Bununla birlikte, medya izleme ve araştırma merkezi Media Matters for America, X platformu (Twitter) hakkında "antisemitizm analizi" yayınladı. Söz konusu araştırmaya göre, X'teki Neo-Nazi yanlısı paylaşımların yanında büyük reklamlar yer alıyor. Bu raporun üzerine Musk belli kesimler tarafından tepki çekti ve Apple ve Disney dahil birçok şirket X'e reklam vermeyi durdurdu. Tahminen X'in 75 milyon dolarlık reklam zararı edeceği düşünülüyor.

Öte yandan, Elon Musk'ın şirketi X, Media Matters for America hakkında dava açacağını duyurdu. 

MUSK GAZZE İÇİN STARLINK ÖNERİSİNDE GERİ ADIM ATTI 

Elon Musk, Ekim ayında İsrail güçlerinin Gazze'de sivillerin üzerine bomba yağdırmasının ardından Twitter'dan gelen taleplerin ardından çok konuşulan bir açıklamaya imza atmıştı. Musk, bombardıman nedeniyle dünya ile bağlantısı kopan Gazze'ye internet uydu hizmeti sağlamak için Starlink uydularının aktif edilebileceğini söylemişti. Bu açıklaması da İsrail tarafından büyük tepki çekti.

Musk'ın İsrail ziyaretinin hemen ardından Starlink önerisinde "geri adım" attığı görülüyor. İsrail ve Musk'ın yaptığı anlaşma kapsamında, Gazze ve İsrail’de İsrail İletişim Bakanlığı’nın onayı olmadan uydular aktif edilmeyecek.

MİLYARDER İŞ ADAMI GAZZE'YE YAKIN BÖLGEYE GİDECEK

Bu arada Musk'ın Gazze Şeridi sınırından yaklaşık 6,5 km uzaktaki Gazze bölgesini de ziyaret edeceği ifade ediliyor. Milyarder iş insanının burada, Hamas'ın rehin aldığı kişilerin aileleriyle bir araya geleceği açıklandı. Görüşme, Kibbutz Kfar Aza'da, Hamas'ın 7 Ekim'deki şok saldırısında öldürülen Sha'ar Hanegev Bölge Konseyi Başkanı Ofir Libstein'ın evinde gerçekleşecek.

İsrail yönetimi görüşmede Musk'a, 7 Ekim'deki saldırıları anlatan 44 dakikalık bir film izletecek. 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...