Yahudi gençler askere gitmek istemiyor: Zulmün parçası olamam...

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Yahudi gençler askere gitmek istemiyor: Zulmün parçası olamam...

DÜNYA Haberleri  / HABER MERKEZİ

İsrail'de hapse girmek pahasına askerlik yapmayı reddeden Yahudi gençler, Filistin topraklarının işgal edilmesine ve Gazze'de sivillerin bombalanarak öldürülmesine karşı çıkıyor.

İsrail’de mecburi askerlik süresi 18 yaşına gelen erkekler için 32 ay, kadınlar için de 24 ay olarak uygulanıyor. Askere gitmeyi kabul etmeyenlere 200 güne kadar hapis veriliyor. Ayrıca bu kişiler toplumsal baskıyla karşı karşıya kalıyor. Buna rağmen İsrail ordusunun Filistinlilere zulmettiği gerekçesiyle askerliği reddeden Yahudi gençler bulunuyor.

"ZULMÜN PARÇASI OLMAYACAĞIM"

Liseyi yeni bitiren 18 yaşındaki Tal Mitnick “Bu ordu, Filistin halkının ezilmesine dayanıyor. Ben bu zulmün bir parçası olmayacağım” diyor.

Kendisi gibi düşünenlerin azınlıkta olduğunu dile getiren Mitnick, bununla birlikte bu durumun yavaş yavaş değişmeye başladığını söyledi. İşgal altındaki Doğu Kudüs’e yakın bir mahallede oturan 19 yaşındaki Ariel Davidov da “Ahlaksızlık ve adaletsizlikten yana olmayacağım” diyerek tepkisini ortaya koydu.

Ella Keidar adlı genç ise “Askere gitmeyeceğim” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...