"Ya IŞİD militanını öldüreceğim, ya kendimi"

"Ya IŞİD militanını öldüreceğim, ya kendimi"

DÜNYA Haberleri

Kobani'de savaşan YPJ militanlarından tıp öğrencisi Nesrin Abdi, çarpıcı açıklamalarda bulundu: "Ya onu öldüreceğim, ya kendimi."

20 yaşındaki Nesrin Abdi, IŞİD'e karşı Kobani'de savaşan kadınlardan biri. İyi eğitimli bir tıp öğrencisi, orta sınıfa mensup Kobanili bir genç kız. nbsp;Suriye-Türkiye sınırında yer alan Kobani'de savaşan Kürtler için mutlu gün sayısı oldukça az, ancak şehrin stratejik bir tepesi ele geçirildiğinde çekilen fotoğrafta Nesrin ve diğer savaşçıların gülümsemesi görülebiliyor. nbsp;Bir doktorun kızı olan Nesrin, Daily Mail gazetesine konuştu. nbsp;Nesrin Abdi: "IŞİD seni yakalarsa ne olacağını herkes biliyor. Kadınsan, önce tecavüz, sonra kafa kesme. Amerikalı ve İngiliz rehinelere çölün ortasında neler yaptıklarını gördük. Yakalarlarsa, bize de aynısını yapacaklar." açıklamasında bulundu. nbsp;Yanında bir kalaşnikof taşıyan Abdi, "bir IŞİD militanıyla karşı karşıya kalırsam ne yapacağımı çok iyi biliyorum. Ya onu öldüreceğim, ya kendimi." diyerek ölmeye hazır olduğunu söyledi. nbsp;Rojava'da YPG'ye bağlı kadın savaşçıların birimi YPJ üyesi olan Nesrin Abdi, neden Kobani'nin kadınlar tarafından savunulduğunu ve bunun cihatçılara nasıl korku saldığını da açıkladı. nbsp;IŞİD'ciler için kadın tarafından öldürülmenin cennete gidemeyecekleri anlamına geldiğini belirten Abdi, onlarla savaştığımızda kadınlar tarafından öldürüldüklerinin bilinmesini sağlıyoruz dedi. nbsp;IŞİD'in kültüründe kadınların köle olarak görüldüğünü söyleyen YPJ militanı, bu yüzden kadınların IŞİD'e karşı savaşmasının çok önemli olduğunu söyledi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...