Washington'da idam cezaları ertelendi

Washington'da idam cezaları ertelendi

DÜNYA Haberleri

Washington'un Eyalet Valisi Jay Inslee, idam cezalarının ertelenmesine yönelik uygulamanın,uzun soluklu toplantıların ardından kararlaştırıldığını belirtti

Washington'un Eyalet Valisi Jay Inslee, düzenlediği basın toplantısında, idam cezalarının ertelenmesine yönelik uygulamanın, kurbanların yakınları, savcılar ve kolluk kuvvetleri ile yaptıkları uzun soluklu toplantıların ardından kararlaştırıldığını belirtti. Inslee, kararın, idam cezası konusunda ulusal bir tartışmanın başlamasının önünü açacağını kaydetti. İdam konusunda pek çok şüphelerin yanı sıra sistemin birçok eksikliğinin bulunduğunu ifade eden Inslee, ''İdam cezası, adaletsiz ve tutarsız. Benim dönemimde insanlar idam edilmeyecek. Yasalar önünde eşit yargılanma, eyaletin öncelikli sorumluluğudur. Bu karar, bir af veya idama mahkum olmuş kişilerin cezalarını hafifletmeyi içermiyor'' dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...