Washington Eyaleti'ndeki heyelan felaketinde 14 kişi öldü

/ Kaynak: AA
Washington Eyaleti'ndeki heyelan felaketinde 14 kişi öldü

DÜNYA Haberleri  / AA

6 kişinin daha cesedine ulaşılan heyelanda hayatını kaybedenlerin sayısı 14'e yükseldi.

ABD'nin kuzeybatısındaki Washington eyaletinde cumartesi günü meydana gelen heyelanın ardından 6 kişinin daha cesedinin bulunduğu, ölü sayısının 14'e yükseldiği bildirildi. Eyaletin başkenti Seattle'ın yaklaşık 90 kilometre kuzeyindeki Snohomish bölgesinde geçen ay meydana gelen yağışlardan kaynaklandığı tahmin edilen ve hala 100'den fazla kişinin kayıp olduğu heyelan bölgesinden ölüm haberleri gelmeye devam ediyor. Yetkililer, devam eden çalışmalarda 6 cesede daha ulaşıldığını ve ölü sayısının 14'e yükseldiğini açıkladı. Olayda 4'ü ağır olmak üzere 7 kişinin yaralandığı kaydedildi.

Heyelanın meydana geldiği yaklaşık 2,6 kilometrekarelik alanda yürütülen arama kurtarma çalışmaları havadan ve karadan devam ediyor. Yaklaşık 30 evin göçük altında kaldığı heyelan bölgesindeki arama kurtarma çalışmaları devam eden göçük tehlikesi nedeniyle güçlükle sürdürülüyor. Helikopterlerin destek verdiği çalışmalara, bölgede yaşayan gönüllüler de katılıyor. Heyelan nedeniyle oluşan çamur akıntısının derinliğinin bazı yerlerde 5 metreye ulaştığı belirtiliyor.

OBAMA ACİL DURUM İLAN ETTİ

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, nükleer zirve için Avrupa'da bulunan ABD Başkanı Barack Obama bölgede acil durum ilan etti, ayrıca federal yönetimin arama çalışmaları için işbirliği yapmasını istedi.
Washington Eyaleti'ndeki heyelan felaketinde 14 kişi öldü
Washington Eyaleti'ndeki heyelan felaketinde 14 kişi öldü
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...