Wagner'le ilgili yeni detay isyandan günler sonra ortaya çıktı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Wagner'le ilgili yeni detay isyandan günler sonra ortaya çıktı

DÜNYA Haberleri

Rusya ile Wagner arasında yaşanan krizin ardından yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Wagner grubunun, isyandan günler sonra Rusya çapında hala savaşçı topladığı ortaya çıktı. İşe alım merkezlerinin, "İşler her zamanki gibi" dediği belirtildi.

Geçtiğimiz günlerde paralı asker grubu Wagner'in Rusya'da başlattığı isyan, 24 saat sürmeden sona erdi. Belarus'un araya girmesi ile yatışan isyan sonrası yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Wagner grubunun, Rus lider Vladimir Putin'in iç savaş endişelerini dile getirmesine yol açan isyandan günler sonra bile Rusya çapında hala savaşçı topladığı ortaya çıktı.

'İŞLER HER ZAMANKİ GİBİ'

BBC'de yer alan haberde, Rusya'da kayıtlı bir telefon numarasını kullanarak çok sayıda işe alım merkezinin arandığı ve cevap verenlerin işlerin her zamanki gibi yürüdüğünü teyit ettikleri belirtildi. 

Rusya'nın batısındaki Kaliningrad'dan güneyindeki Krasnodar'a hiç kimsenin grubun lağvedildiğine inanmadığı belirtilirken, Kuzey Kutup Bölgesi'ndeki Murmansk şehrinde, Viking Spor Kulübü'nden bir kadının hala Ukrayna'da görev yapmaları için savaşçıları işe aldığını doğruladığı ifade edildi.

Kadının, "Evet, işe alım yaptığımız yer burası. Biri (cepheye) gitmek isterse, beni araması yeterli. (Yola çıkması için) bir gün belirleyeceğiz" ifadelerini kullandığı belirtildi.

DÖVÜŞ SANATLARI OKULLARI BAŞI ÇEKİYOR

Habere göre,Wagner'in uzun irtibat noktaları listesinde genellikle dövüş sanatları okulları başı çekiyor. Boks kulüpleri ve diğer bazı dövüş kulüpleri de temas kurulan diğer yerler arasında yer alıyor. Telefonu açan birkaç kişi ise, yeni üyelerin Rusya Savunma Bakanlığıyla değil, paralı asker grubuyla sözleşme imzaladığını vurguladı.

Volgograd'daki Sparta Spor Kulübü'nden bir kişi, "Bunun kesinlikle Savunma Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok. Duran bir şey yok. Hala işe alım yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

İSYANIN ANA NEDENİ PİIGOJIN'İN DİZE GETİRİLMESİ

Haberin devamında şu ifadeler yer aldı: "Wagner'in hafta sonundaki isyanının temel nedeni, paralı askerlerin Savunma Bakanlığı'na devredilmesi ve böylece Wagner Grubu ile patronu Yevgeni Prigojin'in dize getirilmesiydi. İsyan, Vladimir Putin'in 20 yılı aşkın süredir devam eden iktidarında onun otoritesine en büyük meydan okumaydI. Kremlin, isyan sonrası tepkisini, güçlü ve kararlı olarak tanımlamak için mücadele etse de...

Ancak çok sayıda muhalif aktivistin sadece Rusya'nın Ukrayna'ya karşı açtığı savaşı eleştirdikleri için uzun hapis cezalarına çarptırıldıkları bir ülkede, isyancılara karşı açılan ceza davaları düştü." (Kaynak: BBC)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...