Putin'den Wagner'in isyanı sonrası dikkat çeken hamle

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Putin'den Wagner'in isyanı sonrası dikkat çeken hamle

DÜNYA Haberleri

İktidarının en büyük meydan okumasıyla karşı karşıya kalan Rusya lideri Putin’den isyancı paralı asker grubu Wagner’e karşı orduyu motive etmek amacıyla dikkat çeken bir hamle geldi.

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş 1 yılı aşkın süredir devam ederken, bölgede bir başka kriz baş gösterdi.

Ukrayna’nın işgali esnasında aktif rol alan Rus paramiliter grup Wagner ile Rus ordusu yöneticileri arasında büyük bir kaos yaşandı.

KAOS, DARBE GİRİŞİMİNE DÖNMÜŞTÜ

Wagner, kurusucu Yevgeniy Prigojin öncülüğündeki darbe girişimi, Rus lideri Vladimir Putin’in sert uyarıları sonrasında geçtiğimiz hafta son buldu. Olayın etkileri ülkede devam ediyor.

Wagner lideri olay sonrasında Belarus’a giderken Rus yönetimi de paralı asker grubunu orduya bağlamak için çalışmaları başlattı.

PUTİN ASKERİ MOTİVE ETMEYE ÇALIŞIYOR

Şu sıralar ise 20 yıllık iktidarı boyunca ilk kez bu denli bir darbe girişimiyle karşılaşan Putin’den gelen hamle konuşuluyor.

Putin, Wagner’e karşı ordusunu güçlendirmek ve askerlerin desteğini arkasına almak için düzenlemelere gidiyor.

ORDUDA MAAŞLARA ZAM

Paralı asker grubu Wagner'in 1 gün süren silahlı darbe girişimi Rusya'da 1 numaralı gündem olmaya devam ederken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Wagner'e karşı orduyu güçlendirmek ve askerlerin desteğini arkasına almak amacıyla ordu maaşlarına yüzde 10,5 zam yaptı.

Rus hükümetinin resmi sayfasında paylaşlan bilgiye göre askerlerin maaş zammı 1 Ekim tarihinden itibaren uygulamaya girecek.

WAGNER, ORDUDAN FAZLA MAAŞ MI VERDİ?

Rus basını Wagner savaşçılarının Rus ordusundaki askerlerden 2 kat daha fazla maaş aldığı iddia edilmişti.

Rus askerleri ortalama 1350 dolar maaş alırken, Wagner savaşçılarının maaşının 3500 dolar olduğu öne sürülüyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...