Wagner Lideri Prigojin: Rostov’a giriyoruz, kimse karşımızda durmadı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Wagner Lideri Prigojin: Rostov’a giriyoruz, kimse karşımızda durmadı

DÜNYA Haberleri

Rus ordusuna savaş açıp halka darbe çağrısı yağan Wagner Lideri Yevgeniy Prigojin'den son dakika açıklaması geldi. Rostov’a girdiklerini duyuran Prigojin, "Tüm eyalet sınırlarını aştık. Bizi sınır muhafızları karşıladı, askerler kenara çekildi" dedi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde büyük rol üstlenen paralı asker grubu Wagner ile Rus ordusunun yöneticileri arasındaki kriz darbe girişimine dönüştü. Uzun süredir Rusya'ya yönelik sert eleştirilerde bulunan Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin, Ukrayna savaşını "bir avuç yaratığın" çıkardığını söylemişti. Bu açıklamaların ardından Rus ordusunun paralı asker grubu Wagner kampına füze saldırısı düzenleyerek çok sayıda askerini katlettiğini öne süren Prigojin, halkı sokağa davet ederek darbe çağrısında bulundu. Prigojin hakkında arama ve tutuklama kararı verildi. Ulusal Terörle Mücadele Komitesi, Prigojin'e ''silahlı isyan çıkarmaktan'' dolayı dava açıldı. Rusya istihbarat teşkilatı Federal Güvenlik Servisi (FSB) de harekete geçti.  FSB, Rostov şehrinde kontrol noktaları kurdu. Tehdit durumunda ateş açma emri verildi.

PRİGOJİN: ROSTOV'A GİRİYORUZ

Wagner lideri, Rusya’da başlattığı ayaklanmanın ardından yeni bir mesaj paylaştı. Ukrayna sınırındaki Rostov bölgesine girdiklerini ve ilerlemeye devam ettiklerini öne süren Prigojin, “Şimdi Rostov’a giriyoruz. Şu anda tüm eyalet sınırlarını aştık. Bizi sınır muhafızları karşıladı, askerler kenara çekildi. Biz çocuklarla savaşmıyoruz. Birisi yolumuza çıkarsa, yolumuza çıkan her şeyi yok edeceğiz. Devam ediyoruz ve sonuna kadar gidiyoruz” dedi.

Wagner Lideri Prigojin: Rostov’a giriyoruz, kimse karşımızda durmadı

Prigojin’den geri adım gelmeyince Rus kolluk kuvvetleri başkent Moskova başta olmak üzere Rostov, St. Petersburg ve Ukrayna’ya sınırı olan diğer bölgelerde güvenlik önlemlerini arttırdı.

Wagner Lideri Prigojin: Rostov’a giriyoruz, kimse karşımızda durmadı

Moskova’daki savunma bakanlığı önüne asker konuşlandırıldı.

Rus haber ajanları da Rusya İçişleri Bakanlığı’na dayandırdığı bilgilere göre Moskova ve diğer kentlerdeki tüm kamu binalarında önlemlerin arttırıldığını aktardı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...