Wagner lideri isyan etti! Rusya’ya soğuk duş! “Savaşçılarımı geri çekiyorum”

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Wagner lideri isyan etti! Rusya’ya soğuk duş! “Savaşçılarımı geri çekiyorum”

DÜNYA Haberleri

Rusya'nın Wagner Grubu paralı kuvvetlerinin lideri Yevgeny Prigozhin, yaptığı ani ve dramatik bir duyuruyla Rusya’da şok etkisi oluşturdu. Sık sık yaptığı fevri çıkışlarla gündeme gelen Prigozhin bu sefer öyle bir açıklama yaptı ki duyanlar kulaklarına inanamadı. Eğer doğruysa Ukrayna’daki savaşın seyri değişebilir.

Rus kuvvetleri, büyük ölçüde Rusça konuşulan sanayileşmiş Donbas bölgesinin bir parçası olan Ukrayna'nın Donetsk bölgesindeki bir nakliye ve lojistik merkezi olan Bahmut'u aylardır ele geçirmeye çalışıyor.

Doğuda yer alan maden şehri bitmek bilmeyen çatışmaların ardından büyük ölçüde harabe haline gelmiş durumda.

Bahmut'un ele geçirilmesi, Rusya'nın Donetsk bölgesinde uzun süredir göz diktiği iki büyük şehir olan Kramatorsk ve Slovyansk'a ilerlemesi için bir sıçrama tahtası olarak değerlendiriliyor.

SAVAŞIN SEYRİNİ DEĞİŞTİRECEK DUYURU

Wagner paralı askerleri, Ukrayna'daki savaşın en uzun ve en kanlı muharebesinde geçen yazdan beri Rusya'nın Bahmut'u ele geçirme girişimine öncülük ediyor.

Wagner'in lideri Yevgeny Prigozhin, "ağır kayıplar ve yetersiz mühimmat tedariki" nedeniyle Çarşamba günü Bahmut'tan ayrılacaklarını açıkladı.

Prigozhin, “Wagner savaşçıları ve Wagner komutanlığı adına, 10 Mayıs 2023'te Bahmut yerleşimindeki mevzileri savunma bakanlığı birimlerine devretmek ve Wagner askerlerini geri çekmek zorunda olduğumuzu beyan ediyorum” dedi.

Wagner lideri isyan etti! Rusya’ya soğuk duş! “Savaşçılarımı geri çekiyorum”

PRIGOZHIN'İ CİDDİYE ALMAK MÜMKÜN MÜ?

Geçmişte sık sık fevri yorumlar yaptığı için Prigozhin'in ifadesinin göründüğü gibi kabul edilip edilemeyeceği net değil.

Daha geçen hafta "şaka" olarak yaptığını söylediği bir ifadesini geri çekti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...