Wagner isyanın bastırılmasın ardından Ukrayna’dan açıklama

- Güncelleme:
Wagner isyanın bastırılmasın ardından Ukrayna’dan açıklama

DÜNYA Haberleri

Rusya’da çıkan Wagner isyanın bastırılmasının ardından Ukrayna cephesinden açıklama geldi. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Rusya’da çıkan isyana ilişkin "Düşman hatlarının gerisindeki herhangi bir kaos bizim çıkarımızadır" dedi. 

Rusya'daki paralı asker grubu Wagner'in, Kremlin ve Rusya Savunma Bakanlığı'na karşı isyan başlatıp daha sonra geri çekilmesinin ardından Ukrayna tarafından açıklamalar gelmeye devam ediyor. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba yaptığı açıklamada, Ukrayna için herhangi bir sonuçtan bahsetmenin henüz erken olduğunu belirterek, "Düşman hatlarının gerisindeki herhangi bir kaos bizim çıkarımızadır" ifadelerini kullandı.

“UKRAYNA ASKERLERİ HEMEN HAREKETE GEÇMELİ”

ABD'nin eski Ukrayna Büyükelçisi Bill Taylor ise Ukrayna kuvvetlerinin, Prigozhin'in isyan girişiminin Rusya ordusunda neden olduğu zayıflıkları kullanmak için iyi bir konumda olduğunu söyledi. "Ukrayna'nın, ayaklanmadan önce güçlerini karşı saldırıya geçirmeye hazırlandığını ve düşmanlarının kargaşa içinde olmasından memnun olduğunu" ifade eden Taylor, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in güçlerini uzun vadede yeniden toparlayabileceği için Ukrayna askerlerinin hemen harekete geçmeleri gerektiğini de sözlerine ekledi.

UKRAYNA-ABD GÖRÜŞMESİ

Ayrıca, Bakan Kuleba'nın dün Kiev'in Rusya'ya karşı saldırılarını ele almak üzere ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiği belirtildi. Görüşme sonrası ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise, "Washington'ın durum geliştikçe Kiev ile yakın iş birliği içinde kalacağı" belirtildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...