Volkswagen'in üretimini etkileyen elektrik kesintisi

/ Kaynak: AA
Volkswagen'in üretimini etkileyen elektrik kesintisi

DÜNYA Haberleri  / AA

Volkswagen şirketinde üretim geçici olarak durdu. VfL Wolfsburg-Bayern Münih karşılaşması ise planlandığı gibi oynanacak.

Almanya'nın Wolfsburg kentinde yaşanan büyük çaplı elektrik kesintisi, Volkswagen otomobil şirketinde üretimin durmasına neden oldu.


Kente enerji sağlayan LSW Enerji şirketinin sözcüsü Birgit Wiechert, yaptığı açıklamada, Volkswagen şirketinin elektrik santralinde meydana gelen arızada 4 jeneratörün devre dışı kalması nedeniyle Wolfsburg kentinde iki saatten fazla elektrik kesintisi yaşandığını belirtti. nbsp;


Wolfsburg polisi tarafından yapılan açıklamada da söz konusu santralden kente de elektrik verildiği, kentin doğusunda bulunan Fallersleben bölgesinde yaklaşık 50 bin hanenin elektrik kesintisinden etkilendiği ifade edildi.


Almanya'nın en önemli otomobil şirketi Volksawagen'den yapılan açıklamada ise elektrik kesintisinin fabrikadaki üretimi de etkilediği bildirildi. Şirket sözcüsü, bugün üretimin durduğunu ve buradaki çalışanların eve gönderildiğini söyledi.


Elektrik kesintisinin ne kadar zarara yol açtığının henüz söylenemeyeceğini kaydeden sözcü, elektrik santralinde 4 jeneratörün devre dışı kalmasına karşı önlem alınması için zaman bulunamadığını belirtti. Elektrik kesintisi nedeniyle şirketin internet sayfasına da ulaşılamadığı belirtildi.


Kesinti Wolfsburg-Bayern Münih maçını etkilemeyecek


Öte yanan VfL Wolfsburg kulübünden yapılan açıklamada, kentte yaşanan elektrik kesintisinin Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga) bugün oynanacak VfL Wolfsburg-Bayern Münih maçını etkilemeyeceği bildirildi.


Açıklamada, Volkswagen Arena'da Bayern Münih'e karşı yapılacak karşılaşmanın oynanmasının teknik ve organizasyon açısından mümkün olduğu, kent yönetimi, polis ve itfaiye ile ortak alınan kararda, karşılaşmanın planlandığı gibi yapılacağı açıklandı.


Polis, daha önce Volkswagen Arena'ya da elektrik verilemediğini belirtmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...