Vladamir Putin: Wagner'e bir yılda 1 milyar dolar ödedik

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Vladamir Putin: Wagner'e bir yılda 1 milyar dolar ödedik

DÜNYA Haberleri

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, paralı asker grubu Wagner'in harcamalarının devlet tarafından karşılandığını söyledi. Putin "Yalnızca Mayıs 2022-Mayıs 2023 döneminde Wagner’e 86 milyar ruble (1 milyar dolar) ödeme yapıldı" dedi.

Rus paralı asker grubu Wagner, kendilerine yeterince destek verilmediği gerekçesiyle isyan başlattı. Wagner lideri Yevgeniy Prigojin, 25 bin adamıyla birlikte Moskova'ya doğru yola koyuldu. Yapılan müzakereler sonucu kalkış durduruldu. Wagner askerleri geri çekilirken Prigojin de Belarus'a gitti.

"ASKERLER İSYANIN BASTIRILMASINDA ÖNEMLİ ROL OYNADI"

Bugün Kremlin'de Rus askerleriyle bir araya gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Wagner'e ilişkin konuştu. Askerlerin isyanın bastırılmasında özel bir rol oynadığını belirten Putin "Eğer bu ayaklanma durdurulmasyadı ülkede kaos kaçınılmaz olurdu ve düşman elbette bundan faydalanırdı. Zaten bunu yapmaya çalışıyorlar ancak başaramıyorlar" dedi.

“MAYIS 2022-MAYIS 2023 ARASI WAGNER’E 86 MİLYAR RUBLE ÖDEDİK”

Rus lider Putin, Wagner grubunun harcamalarının tamamının devlet tarafından karşılandığını da dile getirdi. Vladamir Putin, Mayıs 2022'den Mayıs 2023'e kadar Wagner şirketine 86 milyar 262 milyon ruble (1 milyar dolar) ödeme yapıldığını aktardı. Putin ismini vermeden “Concord şirketinin sahibi” şeklinde bahsettiği Prigojin’in Savunma Bakanlığı ile yaptığı sözleşmelerden 1 sene içinde 80 milyar ruble kazandığını belirterek “Umarım kimse bir şey çalmamıştır ya da az çalmıştır. Bu konuyla da ilgileneceğiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...