Vizesiz Avrupa’ya 90 gün sınırı

Düzenleyen:
Vizesiz Avrupa’ya 90 gün sınırı

DÜNYA Haberleri

Yeni pasaportlar haziran ayına yetiştirilecek. Vatandaşlar eski pasaportlarını kullanmaya devam edecek

Buket Güven Ankara
Türkiye ile AB arasında mutabık kalınan ancak nihai olarak 17-18 Mart’taki AB Liderler Zirvesinde sonuçlandırılacak anlaşmanın detayları ortaya çıktı. Dışişleri yetkililerinin verdiği bilgiye göre, adalardan Türkiye’ye getirilecek olan sığınmacıların bütün ulaşım-konaklama-yemek giderleri AB tarafından karşılanacak. Türkiye’nin bütçesinden bir kullanım olmayacak. Türkiye’ye gelen Suriyeliler, ülkemizde ikamet ettirilecek. Ancak 3’üncü ülke vatandaşları ise ülkelerine iade edilecek. Anlaşmanın hayata geçirilmesi sonrasında görev yapmak üçere Göç İdaresinden bir ekip 5 Yunan Adasında görev yapacak.
Yetkililer, Türkiye ile AB arasında haziran ayında uygulamaya başlaması planlanan vize muafiyetinin detaylarını da paylaştı. Buna göre, yeni pasaportta 20’ye yakın güvenlik tedbiri getirildi. Çipinde biyometrik bilgiler yer alacak olan pasaportlar haziran ayına yetişecek. Vatandaşlar eski pasaportlarını kullanmaya devam edecek. Vize muafiyeti 90 gün süreyle geçerli olacak.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...