Virüsü övdü, korkutan iddiayı ortaya attı: Yeni bir salgın geliyor

Düzenleyen:
Virüsü övdü, korkutan iddiayı ortaya attı: Yeni bir salgın geliyor

DÜNYA Haberleri

Pandemi döneminin tartışılan ismi milyarder Bill Gates, virüsün dünya nüfusuna ulaşma konusunda aşılarla yapılandan daha iyi bir iş çıkardığını belirterek dünyanın bir salgın daha yaşayacağını ancak bu sefer farklı bir patojen olacağını iddia etti.

Microsoft'un kurucu ortağı milyarder iş adamı Bill Gates, açıklamalarıyla gündem olmaya devam ediyor. Koronavirüs salgınından yıllar önce dünyanın bir pandemiyle karşı karşıya kalacağını belirten ve bu süreçte yaptığı açıklamalarla da çok tartışılan isim, yeni bir pandemi iddiasıyla gündemde.

'VİRÜS, AŞIDAN DAHA İYİ İŞ ÇIKARDI'

Almanya'da düzenlenen bir konferansta konuşan Gates, Covid-19'dan kaynaklanan ağır hastalık riskinin önemli ölçüde azaldığını söyledi. Küresel nüfusun büyük bir bölümünün pandemiyle geçen iki yılda bağışıklık kazanmasıyla en kötü etkilerin azaldığını söyleyen Gates, bunun virüsün kendisinden kaynaklandığını ve 'omicronun dünya nüfusuna ulaşma konusunda aşılarla yapılandan daha iyi bir iş çıkardığını' belirtti.

FARKLI BİR PATOJENDEN KAYNAKLANACAK

Başka bir pandeminin neredeyse kaçınılmaz olduğunu belirten Gates, "Bir salgın daha yaşayacağız. Bir dahaki sefere farklı bir patojen olacak" dedi.

Potansiyel yeni bir pandeminin muhtemelen koronavirüs ailesinden farklı bir patojenden kaynaklanacağını söyleyen milyarder iş adamı, ancak tıbbi teknolojideki ilerlemelerin eğer yatırımlar şimdi yapılırsa, dünyanın onunla daha iyi mücadele etmesine yardımcı olacağını da sözlerine ekledi.

Gates, dünyanın gelecekte aşıları geliştirmek ve dağıtmak için daha hızlı hareket etmesi gerektiğini söyleyerek, hükümetleri şimdiden yatırım yapmaya çağırdı. "Bir dahaki sefere bunu iki yılda değil, 6 ay gibi bir sürede yapmaya çalışmalıyız" diyen Gates, "Bir sonraki pandemiye hazır olmanın maliyeti o kadar da fazla değil. Bu, iklim değişikliği gibi değil. Eğer mantıklı olursak, evet, bir dahaki sefere erken yakalarız” dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...