'Virüse çare' diye kedileri yiyorlar!

'Virüse çare' diye kedileri yiyorlar!

DÜNYA Haberleri

Ülkede siyah renkli kedilerin pişirildiği ve etlerinin macun hâline getirilerek internette satıldığı ortaya çıktı

Vietnam'da The No To Dog Meat (Köpek Etine Hayır) Vakfından yapılan açıklamada siyah kedilerin, koronavirüse çare oldukları gerekçesiyle yenildiği belirtildi. Vakıftan yapılan açıklamada ülkede siyah kedilerin öldürüldüğü, derilerinin soyulduğu, güneşte kurutulduktan sonra kaynatıldığı belirtilerek bu işlemlerden sonra elde edilen macun kıvamına yakın sıvının koronavirüse çare olduğu gerekçesiyle insanlar tarafından tüketildiği öne sürüldü. Bu işlemin genelde başkent Hanoi'de yapıldığı ve elde edilen sıvının internetten de satıldığı ifade edildi. Vakfın kurucusu Julia de Cadenet, dünyada insanların salgınından korktuğunu belirterek bu hastalığa "çare" kisvesi altında savunmasız hayvanların öldürülmesine izin verilmemesi gerektiğini vurguladı.
Julia de Cadenet, köpek, kedi ve egzotik hayvan eti tüketiminin Vietnam'da hâlâ çok yaygın olduğunu ifade etti. Vaka sayısının 268 olduğu belirtilen Vietnam'da şimdiye kadar koronavirüsten ölen olmadı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...