Ver böbreğini al özgürlüğünü!

Ver böbreğini al özgürlüğünü!

DÜNYA Haberleri

Uluslararası bir insan kaçakçılığı şebekesinin, böbrekleri karşılığında Afrika'dan Avrupa'ya göç organize ettiği açıklandı.

Çetenin, nakil bedeli olarak kaçak göçmenlerin böbreklerini aldığı bildirildi. Çeteye karşı operasyon gerçekleştiren İtalyan polisi, teknelerle Avrupa'ya getirilen Afrikalı göçmenlerin böbrek ya da diğer organlarını alan 5 çete mensubunu tutukladı. İtalya, Afrika'dan Avrupa'ya göçte genelde ilk durak durumunda. 2014'te yaklaşık 150.000 kişi Afrika'dan İtalya'ya geldi. 3.000 kadar kişi bu yolculuk sırasında öldü.
Polis, Libyalılar ve Eritrelilerden oluşan çetenin Avrupa'ya göç etmek isteyenlerden ücret olarak kişi başı 1.500 avro aldığını bildirdi. Corriere della Sera gazetesindeki habere göre, bu ücreti ödeyemeyenler, İtalya'ya geldiklerinde ya ücretsiz olarak çalıştırılıyor ya da bunların organları alınıyor. Çetenin böbreğe 2.500 avro ödediği, daha sonra bunu 20 kat fazla fiyattan sattığı kaydedildi.


Kaynak amp; Foto: Dailymail

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...