Venezuela'daki sel felaketinde bilanço ağırlaşıyor! Maduro kötü haberi duyurdu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Venezuela'daki sel felaketinde bilanço ağırlaşıyor! Maduro kötü haberi duyurdu

DÜNYA Haberleri

Venezuela'nın Aragua eyaletinde şiddetli yağışlar nedeniyle toprak kayması ve çok sayıda sel oluştu. Yağışların neden olduğu felakette ölenlerin sayısı 43'e yükseldi. Devlet Başkanı Nicolas Maduro ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada ölü sayısının 100'e ulaşabileceğini belirtti.

Venezuela sel felaketiyle boğuşuyor. Öyle ki ülkede son 2 haftada çok sayıda kişi hayatını kaybetti  ve bu felaket her geçen gün etkisini arttırmaya devam ediyor. Devlet Başkanı Yardımcısı Delcy Rodriguez, devlet televizyonu VTV'ye yaptığı açıklamada, Las Tejerias kentinde, toprak kayması sonucu ölenlerin sayısının 43'e çıktığını bildirdi.

YÜZDE 95 TELAFİ SAĞLANDI

Rodriguez, arama kurtarma çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirterek "Bölgeye yeniden elektrik verilmesi çalışmalarında yüzde 95 oranında telafi sağlandı. Çok ciddi zarar gören telefon hatlarında da ilerleme katedildi." ifadelerini kullandı.

Venezuela'daki sel felaketinde bilanço ağırlaşıyor! Maduro kötü haberi duyurduVenezuela'nın Aragua eyaletinde şiddetli yağışların yol açtığı toprak kayması ve sellerde ölenlerin sayısı 43'e yükseldi. Fotoğraf-Anadolu Ajansı

Las Tejerias'ta halka 24 saat hizmet verecek bir başkanlık makamının kurulduğunu sözlerine ekleyen Rodriguez, bölgede gıda dağıtımının ve güvenliğinin sağlanması, kamu hizmetleri, temizlik, kurtarma ve bölgenin yeniden inşasının koordine edileceğini duyurdu.

MADURO: ÖLÜ SAYISI 100'Ü BULABİLİR

Afet bölgesini gün içerisinde ziyaret eden Devlet Başkanı Nicolas Maduro ise trajedinin büyüklüğüne dikkati çekerek ölü sayısının 100'ü bulabileceğini belirtmişti.

ÜLKEDE 3 GÜN YAS İLAN EDİLDİ

Venezuela'nın bazı kesimleri, La Nina hava olayının etkisiyle normalin üzerinde yağış alıyor. Ülkede son 2 haftada şiddetli yağışlar ve bunun yol açtığı afetlerde, toplamda 42 kişi hayatını kaybetti. Maduro, felaketten etkilenenlerle dayanışma amacıyla 3 gün "ulusal yas" ilan etmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...