Veliaht Prens Selman, şato almış

Düzenleyen:
Veliaht Prens Selman, şato almış

DÜNYA Haberleri

Son dönemde İsrail ve ABD’nin rotasından çıkmayan Suudi Arabistan’da veliaht prens Muhammed bin Salman, dünyanın en pahalı evinin sahibi oldu.

Fransa’da aslına uygun olarak yeniden inşa edilen tarihî şato Chateau Louis XIV, 2015’te 300 milyon dolara satılmış ve dünyanın en pahalıya satılan mülkü olmuştu. New York Times gazetesi, kraliyet kaynaklarına dayanarak şatoyu satın alanın Suudi Arabistan’ın veliaht prensi Muhammed bin Salman olduğunu bildirdi. Yüksek tavanları, fresklerle süslü duvarları, ev sineması, yüzme havuzları ve deniz canlılarının seyredilebileceği dev akvaryumu olan şato, 23 hektarlık geniş bir araziye kurulu. Şatoda tam 16 bin metrekare de yaşama alanı bulunuyor. Suudi prens, ay başında da Leonardo Da Vinci’nin Salvator Mundi tablosunu 450 milyon dolara satın almıştı. Ülkesinde büyük bir yolsuzluk operasyonu yürüten Muhammed bin Salman, ayrıca 400 milyon dolara dillere destan bir yatın da sahibi. 

Veliaht Prens Selman, şato almış

Veliaht Prens Selman, şato almış

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...