Vatanlarına geri dönen Bosnalılara 500 bin avroluk yardım

/ Kaynak: AA
Vatanlarına geri dönen Bosnalılara 500 bin avroluk yardım

DÜNYA Haberleri  / AA

Savaş sonrasında topraklarına geri dönen Bosnalılar'ın konumunu güçlendirmek amacıyla" 500 bin avroluk yardım protokolü imzalandı.

Bosna Hersek Federasyonu Mülteciler Bakanlığı ile İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Bosna Hersek Mülteciler Fonu arasında, savaş sonrasında topraklarına geri dönen Bosnalılar'ın konumunu güçlendirmek amacıyla" 500 bin avroluk yardım protokolü imzalandı. Bosna Hersek Federasyonu Mültecilerden Sorumlu Bakanı Adil Osmanoviç, IIT üyesi 11 ülkenin Bosna Hersek'teki büyükelçileri ile İİT Bosna Hersek Mülteciler Fonu Müdürü En Nura Swara Eddahaba'yı makamında kabul etti. Görüşmenin ardından, Osmanoviç ile Eddahabiya, savaş sonrasında topraklarına geri dönen Bosnalılar'ın konumunu güçlendirmeyi hedefleyen 500 bin avrolük yardım protokolünü imzaladı. Osmanoviç, burada yaptığı konuşmada, savaştan sonra Bosna Hersek'e dönen vatandaşların zor şartlarda hayatlarını sürdürdüklerini belirtti. Bu kişilere yönelik bazı tarımsal destekler sağladıklarını, çocuklarına burslar verdiklerini anlatan Osmanoviç, imzalanan protokol çerçevesinde de 500 bin avro tutarında tarımsal makine yardımı yapılacağını söyledi. Eddahaba da topraklarına geri dönen Bosnalılar için bugüne kadar 430 ev, 9 okul, iki fakülte, 4 hastane ve 5 yurt yaptırdıklarını kaydetti.



DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...