Vakalar normalin üstünde… Çocuklar büyük risk altında! Ölümcül hastalık kızıl yıllar sonra hortladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Vakalar normalin üstünde… Çocuklar büyük risk altında! Ölümcül hastalık kızıl yıllar sonra hortladı

DÜNYA Haberleri

Omicron’un alt varyantları dünyada koronavirüs vakalarını arttırdı. Covid-19 vakaları yükselişe geçerken İngiltere’den korkutan bir haber geldi. Ülke yeni bir salgınla karşı karşıya olduklarının bilgisini paylaştı.

İngiltere’de yıllar sonra kızıl hastalığı hortladı. Vakalar artarken, hükümet, ebeveynleri semptomların farkında olmaları konusunda uyardı. Uzmanlar tarafından hazırlanan rapora göre, bakteriyel hastalığa her yaştan insan yakalanabiliyor, ancak ağırlıklı olarak 10 yaşın altındaki çocukları etkiliyor.

VAKA SAYISI NORMALDEN FAZLA

İngiltere Ulusal Sağlık Kurumu (NHS), vatandaşlara kızıl hastalığına dikkat etme çağrısı yaptı. Özellikle çocuklu aileleri uyaran uzmanlar, vaka sayısının normalin çok üzerinde olduğuna vurgu yaptı.

COVID İLE KARIŞTIRILABİLİR

Mirror'da yer alan haberde, uzmanlar, anne babalara boğaz ve baş ağrısı, yüksek ateş gibi kızıl hastalığının belirtilerine karşı uyarıda bulundu.

Öte yandan yetkililer, vaka sayısının hızla yükselmesinde, koronavirüs kurallarının esnetilmesinin de etkili olduğunu bildirdi. Uzmanlar ayrıca belirtilerin benzer olması nedeniyle hastalığın koronavirüsle karıştırılabileceğini belirtti.

DİLDEKİ KIZARIKLIK AYIRT EDİCİ

Dildeki kızarıklığın hastalığın en ayırt edici semptomu olduğunu söyleyen uzman doktor Chun Tang, “Bu hastalık İngiltere'de nadir görülüyordu ama son yıllarda çok arttı. Epey bulaşıcı bir hastalık” dedi.

Doktorlar, cildin pürüzlü ve ilk dokunuşta zımpara kağıdı gibi hissedilmesine neden olan küçük, kabarık tümseklere de dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Öte yandan dil üzerinde beyaz bir doku da görünebilir. Dil, kırmızı şiş ve küçük tümseklerle kaplı bir ‘çilek’ görünümünde olabilir. Doktorların söylediğine göre bu semptomlar hem çocuklar hem de yetişkinler için aynı.

Kızılın çok kolay yayılabilen ve çoğunlukla küçük çocukları etkileyen bulaşıcı bir enfeksiyon olduğunu belirten uzmanlar, belirtisi olan çocukların okuldan ve diğer insanlardan uzak tutulması gerektiğini belirtti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...