Geçen yıl göç yollarında 3 bin 789 kişi can verdi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Geçen yıl göç yollarında 3 bin 789 kişi can verdi

DÜNYA Haberleri

BM Uluslararası Göç Örgütü (IOM), geçen yıl Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgesindeki göç yollarında 3 bin 789 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. IOM MENA Bölge Direktörü Othman Belbeisi, bu konuda bölgesel ve uluslararası işbirliği çağrısı yaptı.

Yaşanan savaşlar, ekonomik sıkıntılar, kıtlık gibi etkenler sebebiyle her milyonlarca kişi batı ülkelerine göç ediyor. Ancak "umuda yolculuk" kimi zaman acı olaylarla sonlanıyor. BM Uluslararası Göç Örgütü'nün (IOM) yayımladığı rapor, bu vahim tabloyu bütün gerçekliğiyle ortaya koyuyor. 

2022'DE SON YILLARIN EN ÇOK CAN KAYBI YAŞANDI

Rapora göre geçen sene Orta Doğu ve Kuzey Afrika'daki göç yollarında 3 bin 789 kişi hayatını kaybetti. Böylelikle can kayıpları, 2017'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. 2017'de 4 bin 255 kişi ölmüştü. 2021'e oranla ise kayıplar yüzde 11 artı.

ÖLENLERİN YÜZDE 84'ÜNÜN KİMLİĞİ BİLİNMİYOR

En çok kayıp, iç savaşın yaşandığı Yemen'de gerçekleşti. Ayrıca Lübnan'dan Yunanistan ve İtalya teknelerle giden mültecilerin ölüm oranlarında da artış var. Denizde boğulanların yüzde 84'ünün kimliği ise hala belirlenemedi. Bu durumun, çaresiz aileleri cevap arayışına sürüklediğini belirten IOM MENA Bölge Direktörü Othman Belbeisi "Göçmenlerin güvenliğini ve korunmasını arttırmamız lazım. Bunun için acil ilgi ve ortak çaba gerekiyor" dedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...