Uzmanlardan Kosova'yı korkutacak uyarı

/ Kaynak: İHA
Uzmanlardan Kosova'yı korkutacak uyarı

DÜNYA Haberleri  / İHA

Kosova'da deprem uzmanlarından korkutan uyarı geldi.

Kosova'nın tektonik hareketlenmeler açısından aktif bir bölgede yer alması nedeniyle, büüklüğündeki depremlerin meydana gelme ihtimalinin yüksek olduğu belirtildi.Kosova Sismoloji Kurumu Müdürü Şemsi Mustafa, Kosova medyasına yaptığı açıklamada, ülkede felakete yol açabilecek büyüklükte olmayan fakat şiddetli depremlerin yaşanabileceğini kaydetti.
Kosova'da son günlerde meydana gelen depremlere değinen Mustafa, Kosova'da orta şiddetin biraz üstünde olan depremlerin meydana geldiğini anımsattı. Kosova'da 48 saat içinde can ve mal kaybına yol açmayan arka arkaya 2 depremin meydana geldiğini belirten Mustafa, 16 Kasım'da 2, 17 Kasım'da 2, 18 Kasım'da 10 ve 19 Kasım'da da farklı büyüklüklerde 3 depremin meydana geldiğini ifade etti. Ülkenin kuzey batısında bu sabah hafif şiddette 2 depremin daha yaşandığını kaydeden Mustafa, sismolojik hareketlerin Kosova Ekonomik Kalkınma Bakanlığı bünyesindeki Jeoloji Ajansı tarafından takip edildiğini belirtti.


DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...