Uzak Doğu'da gerilim tırmanıyor

Uzak Doğu'da gerilim tırmanıyor

DÜNYA Haberleri

Kuzey Kore'nin BM'de nükleer silah üretmek zorundayız açıklamasının ardından Güney Kore cephesinden "Suikast timi kurduk" cevabı geldi.

Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Rı Yong Ho, nükleer silahın kendileri için "meşru müdafaa" aracı olduğunu kaydederek, nükleer cephanelerini hem miktar hem de kalite olarak artıracaklarını söyledi.

RI YONG HO BM GENEL KURULU'NDA KONUŞTU
Rı Yong Ho, BM Genel Kurulu'nda ülkesini temsilen yaptığı konuşmada, ABD ve Güney Kore askerlerinin ortak tatbikatları ve ABD'nin bölgedeki askeri varlığını provokasyon olarak nitelendirerek, bu eylemlerin ülkesini tehdit ettiğini savundu.

NÜKLEER SİLAHTAN BAŞKA SEÇENEĞİMİZ YOK
"ABD'nin nükleer tehditleri karşısında Kuzey Kore'nin nükleer silah elde etmekten başka seçeneği kalmamıştır." ifadelerini kullanan Rı Yong Ho, nükleer silah geliştirmelerinin meşru müdafaa önlemi olduğunu kaydetti. Kısa zaman önce gerçekleştirdikleri nükleer başlık denemesinin ABD ve diğer ülkelerin askeri tehditleri ve uyguladıkları ekonomik ambargoya bir yanıt olduğunu öne süren Kuzey Koreli bakan, ülkesinin her türlü saldırıya karşı hazırlıklı ve kendisini savunmaya kararlı olduğunu belirtti.

Nükleer programlarını sürdüreceklerini kaydeden Rı Yong Ho, "Kuzey Kore, ABD ve diğer nükleer tehditler karşısında varlığını ve onurunu korumak için ulusal nükleer gücünü hem kalite hem de miktar olarak artırmak için gerekli önlemleri alacaktır." diye konuştu.

GÜNEY KORE CEPHESİ DE KENDİ HAZIRLIKLARINI YAPIYOR
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Güney Kore Savunma Bakanı Han Min-koo ise, Kuzey Kore liderini öldürmeye yönelik herhangi bir hazırlık yapılıp yapılmadığı sorusuna, “Evet, öyle bir planımız var” cevabını verdi.

KUZEY KORE'NİN YÖNETİM KADROSUNU YOK ETMEK İSTİYORUZ
Güney Kore’nin ‘düşmanın’ ana bölgelerdeki tesislerine füze saldırısı düzenlemek konusunda genel bir fikrinin ve planının olduğunu ifade eden Han, “Aynı zamanda düşmanın yönetim kadrosunu ortadan kaldırmak için de planlarımız var” dedi.

Kuzey Kore’nin 6. balistik füze denemesine hazırlandığını düşündüklerini kaydeden Güney Koreli bakan, en kötü senaryo için hazırlık yaptıklarını dile getirdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...