Uyuşturucuya İzlanda modeli

Uyuşturucuya İzlanda modeli

DÜNYA Haberleri

İzlandalı çocuklar devletin verdiği kartla havuza ve spor salonuna gidiyor. Boş vakit olmayınca zehirden uzak duruyorlar.

Bonzai ile gündemde olan madde bağımlılığı konusunda nbsp;Bağımlılık Danışmanı Zafer Ercan, bir annenin uyuşturucu konusunda bilgili olması gerektiğinin altını çizdi. Ercan, "Devlet tarafından ne kadar tedbir alınırsa alınsın, anne de kendi çocuğu için tedbir almıyorsa devletin aldığı tedbirlerde bir yere kadar uygulanıyor" dedi. Ercan, İzlanda'yı bağımlılıkla mücadelede örnek gösterirken şu bilgilere yer verdi: "İzlanda uyuşturucu probleminde bundan on yıl önce ön sıralarda bulunan bir ülkeydi. Daha sonra engelleme alışmalarına başlandı ve dokunamadıkları insan kalmadı. Bize göre nüfusları az olabilir ama bizde nüfusumuzun çokluğunu pozitif değerlendirebiliriz. Bununla ilgili görevli sayısı artırılır, seferberlik ilan edilir. İzlandalıların genel olarak söyledikleri de şu, 'Bizim şu andaki çocuklarımızın boş vakti yok ki uyuşturucu kullansınlar'. Çözümü de spor salonlarıyla bulmuşlar. Her öğrenciye devlet bir kart veriyor ve içerisine kontör yükleyerek bu sayede kişide yüzme havuzuna giriyor, spor salonunda vakit geçiriyor. Öğrenciler bunları da yapmak zorunda. Ayrıca okul dışındaki zamanların değerlendirilmesi ile ilgili hem aile önlem almış hem de devletin verdiği imkanların kullanılması takip edilmiş." Ebru Karatosun ANKARA


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...