Uyuşturucu baronu, Türkiye’ye iade edilmemek için “Hayatım tehlikede” yalanına sarıldı

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
Uyuşturucu baronu, Türkiye’ye iade edilmemek için “Hayatım tehlikede” yalanına sarıldı

DÜNYA Haberleri  / HABER MERKEZİ

İngiltere’de uyuşturucu kaçakçılığında “çok önemli oyuncu” olarak gösterilen Türkiye vatandaşı bir uyuşturucu baronu, PKK’yla bağlantıları ve eski suçlarından dolayı hayatının risk altına gireceğini öne sürerek Türkiye’ye iade edilmemek için çaba sarf ediyor.

İngiltere’de uyuşturucu kaçakçılığında “çok önemli oyuncu” olarak gösterilen Türkiye vatandaşı bir uyuşturucu baronu, hakkındaki 18 sene hapis cezasının 3’te 2’sini çektikten sonra serbest bırakıldı. Göç mahkemesine başvurarak isminin gizli tutulmasını sağlayan baron, sadece “CD” olarak adlandırılıyor. İngiltere, ülke için tehlike olduğu gerekçesiyle CD’yi sınır dışı etmek isterken, CD de PKK’yla bağlantıları ve eski suçlarından dolayı hayatının risk altına gireceğini öne sürerek Türkiye’ye iade edilmemek için çaba sarf ediyor. İngiltere’ye ilk olarak kaçak yollarla 1995’te gelen CD, insan hakları kanunlarından faydalanarak şu ana kadar iade edilmekten kurtuldu. İçişleri Bakanı Priti Patel, geçen ay hakimlerin yabancı suçluları sınır dışı etmesini kolaylaştıracak yeni mevzuat planlarını ayrıntılı olarak açıklamıştı. Yeni kanunla CD’nin iadesinin kolaylaşacağı ifade ediliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...