Usame bin Ladin'in mektubu 21 yıllık sonra gündem oldu: "Her şey yalanmış"

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Usame bin Ladin'in mektubu 21 yıllık sonra gündem oldu: "Her şey yalanmış"

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

2011'de ABD'nin düzenlediği operasyonla öldürülen Usame bin Ladin’in 21 yıl önce ABD halkına yazdığı mektubu, İsrail'in Gazze'de devam ettiği katliamın ardından sosyal medyada yeniden gündem oldu.

ABD'deki 11 Eylül saldırılarını düzenleyen El Kaide'nin lideri Usame bin Ladin'in 2002'de yazdığı mektup, Gazze savaşında tekrar gündeme geldi. ABD'nin 2 Mayıs 2011'de Pakistan'da düzenlediği operasyonla öldürülen bin Ladin'in söz konusu mektubunda, ABD'nin politikalarını eleştirmiş ve ABD yurttaşlarının Yahudilerin "kölesi" haline geldiğini savunmuştu. 

TİKTOK VİDEOLARI YASAKLADI 

Bin Ladin'in "Amerika'ya Mektup" (Letter to America) adlı mektubu TikTok'ta paylaşım rekorları kırarken, The Guardian gazetesi mektuba verdiği linki kaldırdı. TikTok'un videolarını yasakladığı mektubun, #lettertoamerica hashtag'i arama motorundan kaldırıldı. New York Times'a göre, TikTok'taki hashtag yaklaşık 14,2 milyon kez arandı.

ABD DÜNYANIN BAŞ BELASI 

Mektubu okuyan bazı TikTok kullanıcıları bin Ladin'in ABD hakkındaki eleştirilerinde haklı olduğunu savunurken, kullanıcılar "Artık ABD'ye asla aynı gözle bakamam", "ABD'nin dünyanın baş belası olduğunu anladığını" gibi paylaşımlar yaptı. 

"HER ŞEYİN YALAN OLDUĞUNU ANLADIM"

Diğer bir TikTok kullanıcısı ise "Usame bin Ladin'in Amerika'ya Mektup'unu okuduktan sonra Ortadoğu, 11 Eylül ve terörizm hakkında öğrendiğimiz her şeyin yalan olduğunu anladım. Şimdi de normal hayata dönmeye çalışıyorum" ifadelerini kullandı 

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA 

Bin Ladin'in 21 yıl önce yazdığı bu mektubun sosyal medyada yeniden gündem olmasının ardından Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Andrew Bates, 11 Eylül'de yaşamını kaybedenleri hatırlatarak şöyle bir açıklama yaptı:

"Hiç kimse Usame bin Ladin'in aşağılık sözleriyle kendisini ilişkilendirip, halen sevdiklerinin yasını tutan 2 bin 977 Amerikalı aileye hakaret etmemelidir. Hamas militanlarının II. Dünya Savaşı'nda Nazilerin gerçekleştirdiği Holokost'tan bu yana Yahudilere yönelik en büyük kıyımı yaptı. Bunu yaymanın asla haklı bir gerekçesi olamaz." 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...