Uruguay hükümeti uyuşturucu satacak

Uruguay hükümeti uyuşturucu satacak

DÜNYA Haberleri

Uruguay hükümeti, uyuşturucu kaçakçılığını önlemek için ilginç bir yol buldu. Devlet, belli bir limit dahilinde kendisi uyuşturucu satacak.

Uyuşturucu kullananlara her ay devletten 20 esrar sigarası satın alma imkanı getiriliyor. Bunun organize suç örgütlerine karşı alınmış bir tedbir olduğu bildirildi. Uyuşturucu müptelaları yeni plan üzere her ay 40 gram (20 sigaraya tekabül ediyor) uyuşturucu satın alabilecek.
Satış, devlet tarafından yapılacak ve düzenlenecek. Müptelalara üzrinde barkod bulunan kartlar verilecek. Bu kartla her ay belirtilen sınır dahilinde alım yapılabilecek. Hükümet bununla karaborsayı önlemeyi ümit ediyor.
Devlet Başkanı Jose Mujica, daha önce de uyuşturucu kullananlar için 150 hektar kenevir ekilmesinin planlandığını açıklamıştı. Mujica, "Güney Amerika'da uyuşturucu ve suç olaylarıyla mücadeleyi kaybediyoruz. Bir şeyler yapılmalı" demişti. nbsp;
Milli Uyuşturucu Konseyi de lisanslı mekanlarda satılacak uyuşturucunun belli bir kalite standardında olacağını ve karaborsada satılanlardan çok daha az zararlı olacağını bildirdi.
Hükümet ülkede her gün uyuşturucu kullanan 18.500 kişi olduğunu kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...