Ürkütücü rapor: Amazon ormanları 2064 yılına kadar kuruyacak

Düzenleyen:
Ürkütücü rapor: Amazon ormanları 2064 yılına kadar kuruyacak

DÜNYA Haberleri

Florida Üniversitesi coğrafya profesörü Robert Walker, Amazon yağmur ormanlarının 2064’te tamamen kuruyacağını, bölgenin çalılıklarla dolu çorak bir arazi haline geleceğini iddia etti.

Güney Amerika’da 5.500.000 kilometrekarelik alanı kaplayan Amazon yağmur ormanları, dünyanın en büyük tropikal ormanıdır. Amazonlar, havayı temizleyerek “dünyanın akciğeri” olarak kabul edilir. Tarım arazileri açmak ve madencilik için sürekli baltalanan ormanlar insan eliyle göz göre göre yok ediliyor. Florida Üniversitesi coğrafya profesörü Robert Walker, ormanların geleceğiyle ilgili çok karamsar bir tablo çizdi. Walker’a göre iklim değişikliği sebebiyle yaşanacak uzun süreli kuraklıklar ve insanların yol açtığı tahribat sebebiyle 2064’te ormanın tamamen kuruyacağını, bölgenin çalılıklarla dolu çorak bir arazi haline geleceğini ifade etti. Walker, yerli halkın Amazon’u su kaynağı olarak kullanmasının da tahribatı iyice artıracağını söyledi. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...