Ürdün'den 'Mescid-i Aksa' açıklaması

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Ürdün'den 'Mescid-i Aksa' açıklaması

DÜNYA Haberleri  / AA

Ürdün Enformasyon Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Muhammed el-Mumeni, İsrail'in, Ürdün'ün Mescid-i Aksa'ya kamera yerleştirmesini engelleme hakkı olmadığını belirtti.

Ürdün Enformasyon Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Muhammed el-Mumeni, yaptığı yazılı açıklamada "Mescid-i Aksa'nın 1994'te imzalanan İsrail-Ürdün anlaşmasına göre Ürdün'ün gözetiminde olması nedeniyle İsrail'deki radikal sağcıların ya da işgal makamlarının Ürdün'ün Aksa'ya kamera yerleştirmesini engelleme hakkı yok" ifadelerini kullandı. 

Bakan Mumeni, "Mescid-i Aksa'nın revaklarıyla beraber 144 dönümlük tüm alanı Müslümanlara has mukaddes bir mekandır. Bu alan 1994'te imzalanan anlaşmaya göre Ürdün Kralı 2. Abdullah'ın gözetimi ve kontrolündedir. Buna hiçbir şekilde müdahale edilemez" ifadesine yer verdi. 

Mumeni, Mescid-i Aksa'ya İsrailli radikallerin ya da işgalci güçlerin ihlallerini gözlemlemek için kamera konulmasını istediklerini belirtti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...