UNRWA'ye tepki yağıyor!

UNRWA'ye tepki yağıyor!

DÜNYA Haberleri

Gazze'deki BM merkezi önünde toplanan Filistinliler, İsrail saldırılarında evleri yıkılanlara yönelik yardımların durdurulmasını protesto etti.

Gazze'deki Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'nın (UNRWA) İsrail saldırılarında evleri yıkılanlara yönelik yardımlarını durdurma kararını protesto etti.
FHKC'nin çağrısı üzerine Gazze'deki BM merkezi önünde toplanan Filistinliler, "UNRWA'nın yardımları durdurmasını" kınadı.
"BM'nin halkımız hakkındaki icraatları ve kararları siyasi" "BM'yi bu karardan dönmeye çağırıyoruz" yazan dövizlerin taşındığı gösteride konuşan Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Siyasi Büro üyesi Semir Bekir, UNRWA'nın İsrail saldırılarında evleri yıkılan ailelere yaptığı yardımları durdurma kararının siyasi olduğunu söyledi.
UNRWA'ya bu karardan vazgeçme çağrısında bulunan Bekir, Filistin yönetiminden de Gazze Şeridi'ndeki sorumluluklarını yerine getirmesini istedi. UNRWA, 27 Ocak Salı günü, İsrail'in son saldırılarında evleri yıkılan aileler için yapılan yardımlar ve kira ödemelerinin finansman eksikliği nedeniyle durdurmak zorunda kaldığını duyurmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...