UNRWA Gazze Direktörü Turner görevinden ayrılıyor

/ Kaynak: AA
UNRWA Gazze Direktörü Turner görevinden ayrılıyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) Gazze Direktörü Robert Turner, Temmuz ayında görevinden ayrılacağını duyurdu.

Turner, UNRWA'nın internet sitesinde yer alan açıklamasında, Temmuz ayının ortasında görevinden ayrılacağını belirterek, "Burada geçirdiğim yıllar, başarı bakımından iş hayatımın en iyi 3 yılıydı. İş arkadaşlarımı, işimi ve Gazze toplumunu özleyeceğim" ifadesini kullandı. Gazze'yi ve Filistinli mültecileri savunmaya devam edeceğini belirten Turner, "Kötümserliğe teslim olmayacağım. Gazze, insanlık ruhunun ortaya konulduğu mekandır" değerlendirmesinde bulundu.
Açıklamada ayrıca, UNRWA Genel Komiseri Pierre Krenpol'ün, "Turner'a, en zor zamanlarda, UNRWA'ya ve mültecilere yaptığı hizmetlerden ötürü teşekkür ediyoruz. Çalışmalara yaptığı liderlik, geçen yıl Gazze'de yaşanan çatışmalara cevabımız oldu. Bu durum UNRWA'nın ve çalışanlarının Gazze'de beğeni toplamasını sağladı. Bu münasebetle kurum ve kendi adıma Turner'a teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerine yer verildi.
Turner'ın görevinden ayrılma nedenine ilişkin bilgi verilmezken, UNRWA kaynakları, İsrail'in geçen yılki saldırılarının ardından Gazze'nin imarına köklü çözümler bulunamaması ve içinde bulunduğu durumun kötümserliğinden ötürü ayrıldığını iddia etti.
Mayıs 2012'de görevine başlayan Turner, Kasım 2012 ve Temmuz 2014'de İsrail'in saldırına maruz kalan Gazze'de görev yaptı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...