Uluslararası kurumlar Gazze'de iflas etti

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Uluslararası kurumlar Gazze'de iflas etti

DÜNYA Haberleri  / HABER MERKEZİ

Medeni Batı ve barışa hizmet için kurulan örgütler, İsrail’in Gazze’de işlediği katliam karşısında sınıfta kaldı.

İsrail, 21 gündür Gazze’yi bombalarken medeni Batı ve barışa hizmet için kurulan örgütlerin gücü, bu katliamı durdurmaya yetmedi. Birleşmiş Milletler akan kanı durduramazken, Avrupa Birliği (AB) üyesi 27 ülkenin lideri de, Tel Aviv yönetiminin baskısına boyun eğdi. Gazze’deki durumu ele alan liderler, ilk gününün ardından ortak basın toplantısı düzenleyerek birkaç gündür üzerinde müzakere ettikleri bildiriyi kamuoyu ile paylaştı. Hamas’ın İsrail’e yönelik saldırıları “terör eylemi” olarak nitelendirin ve kınayan liderler, Gazze’de gelen çığlıklara kulaklarını tıkadı ve katliam fotoğraflarını görmezden geldi.

Uluslararası kurumlar Gazze'de iflas etti

İSRAİL’İ SEVİNDİRDİLER

İsrail’in “Ateşkes, Hamas’a fayda sağlar” açıklamasını dikkate alan AB liderleri, ‘ateşkes’ isteyemedi. Liderler, Tel Aviv yönetimini kızdırmadan Gazze’ye insani yardımların ulaştırılmasını sağlayacak şekilde çatışmalara “insani aralar” verilmesini isteyebildi. 
Hamas’ın İsrail’e yönelik saldırıları “terör eylemi” olarak nitelendiren ve kınayan liderler, İsrail’in uluslararası hukuk ve uluslararası insancıl hukuk içinde kendini savunma hakkı bulunduğunu tekrarladı. Sözde medeni liderler “bütün siviller her zaman korunmalı” gibi yuvarlak ifade kullanarak, İsrail’in sivilleri katletmesine âdeta izin verdi.

HAMASSIZ ZİRVE TEKLİFİ

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, yakın zamanda bir barış konferansı düzenlenmesini istediklerini söyledi. Ancak Michel, Hamas’ın bu konferansa katılmasına izin vermeyeceklerini belirtti.

SADECE KINAYABİLDİLER

Gazze katliamında barışa hizmet etmek için kurulan örgütlerin birçoğu sınıfta kaldı. Arap Birliği sadece kınayabilirken, Gelişen 8 Ülke (D-8) Ekonomik İş Birliği Teşkilatı, İslam İş Birliği Teşkilatının (İİT) da aralarında olduğu birçok kuruluşun yetersiz çabası sonuçsuz kaldı. Birçok kuruluş ise sessiz kalmayı tercih etti.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...