Uluslararası basın, İsrail'in Gazze'deki hastane saldırısını böyle gördü: Sokaklarda cesetler var...

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Uluslararası basın, İsrail'in Gazze'deki hastane saldırısını böyle gördü: Sokaklarda cesetler var...

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsrail savaş uçakları, 12 gündür Gazze'deki bombalardan kaçan Filistinlilerin sığındığı El Ehli Baptist hastanesini vurdu. Saldırı sonrasında 500'den fazla sivilin hayatını kaybettiği bildirilirken, dünya basını yaşanan vahşeti manşetlerine taşıdı

İsrail, 17 yıldır abluka altında tuttuğu Gazze’de dün son yılların en kanlı saldırılarından birini gerçekleştirdi. 12 gündür devam eden İsrail bombardımanından korunmak amacıyla El Ehli Baptist Hastanesine sıkışan binlerce Filistinli, İsrail savaş uçaklarından atılan bombaların hedefi oldu. Saldırıda en az 500 kişinin hayatını kaybettiği bildirilirken, yaşananlar dünyada infiale neden oldu.

DÜNYA BASININDA GÜNDEM İSRAİL’İN HASTANEYİ BOMBALAMASI

İsrail bombalarının hedefi olan hastanenin doktorları, hayatını kaybedenlerin önünden içi burkan bir basın toplantısı düzenledi. Dünya basını, İsrail’in saldırısı sonrasında gelişmeleri son dakika haberi olarak aktardı.

ABD merkezli CNN International “İsrail ablukası tıbbi müdahaleyi sekteye uğratırken, Gazze'deki hastane patlamasında yüzlerce kişi öldü” başlıklı haberinde, “Filistinli yetkililer, ölümcül olaydan İsrail'in devam eden hava saldırılarını sorumlu tuttu. Ancak İsrail Savunma Kuvvetleri, hastane saldırısıyla herhangi bir ilgisi olduğunu reddetti.” İfadelerini kullandı.

Wall Street Journal'ın manşeti ise “Filistinli Yetkililer, Gazze Hastanesindeki patlamada 500'den fazla öldüğünü söyledi” şeklinde oldu.

Uluslararası basın, İsrail'in Gazze'deki hastane saldırısını böyle gördü: Sokaklarda cesetler var...

“SOKAKLARDA CESETLER VAR”

Fransız haber ajansı AFP, Filistinli Jamil Abdullah'ın “Sokaklarda cesetler var. Binalar abluka altındaki bölgeden kaçmayı ümit edenlerin üzerine yıkılıyor.” sözlerine yer verdi.

Foreign Policy dergisi, “Hamas İsrail'i suçluyor, ancak İsrail ordusu bunun Filistin İslami Cihad'ı tarafından fırlatılan başarısız bir roket olduğunu söylüyor” ifadesine yer verdi.

Katar merkezli Al Jazeera, “Hastanede 500 kişinin öldürülmesi sonrasında İsrail’e kızgınlık” başlıklı haberinde, hastaneden görev yapan Dr Ziad Shehadah’in sözlerine yer verdi. Shehadah, “Olanlar korkunç çünkü bu insanların hepsi sivil. Evlerinden kaçtılar ve güvenli olduğuna inandıkları bir yere, uluslararası hukuka göre güvenli bir yer olan hastaneye ulaştılar. İnsanlar kendilerinin daha tehlikeli olduğunu düşünerek evlerini terk ediyor ve güvende olmak için okullarımıza, hastanelerimize taşınıyorlar. Ve bir dakika içinde hepsi hastanede öldürüldü.” ifadesini kullandı.

CANSIZ ÇOCUK BEDENLERİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

İngiltere merkezli Middle East Eye ise hastane yetkilisinin basın toplantısı yaptığı anları yayınladı. Görüntülerde kürsünün önünde cansız çocuk bedenlerinin olduğu görüldü.

Hastane yetkilisi, İsrail ordusunun hastanesinin çevresine daha önce uyarı füzeleri attığını söyledi. Politico, Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel'in sözlerini öne çıkardı. Haberde “Michel, Salı günü yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'deki bir hastaneyi bombalamakla suçlanmasının ardından sivil altyapıya saldırmanın uluslararası hukuka aykırı olduğunu söyledi” denildi.

İngiliz Financial Times, Ürdün'ün Gazze hastanesindeki ölümcül patlamanın ardından Biden zirvesini iptal ettiğini yazdı.

Uluslararası basın, İsrail'in Gazze'deki hastane saldırısını böyle gördü: Sokaklarda cesetler var...

“İSRAL, HAMAS’I SUÇLUYOR”    

Hindistan merkezli NDTV Gazze Hastanesinde ölen 500 kişinin ardından İsrail ve Hamas birbirini suçladı” başlığını atarken, haberde İsrail'in suçu Gazze'den yanlış ateşlenen bir rokete attığı belirtildi. Gazze Sağlık Bakanlığı'nın hastanenin bombalanmasının arkasında İsrail'in olduğunu söylediğini aktardı.

İsrail merkezli Haaretz “İsrail ordusu, Hamas roketin Gazze’deki hastaneye vurduğunu biliyor” manşeti ile okurlarının karşısına çıktı. Times of Israel de haberinde İsrail ordusunun iddiasına yer verdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...