Ulusal parkta korkunç olay: Boz ayı iki kişiyi öldürdü

Düzenleyen: / Kaynak: Insider
- Güncelleme:
Ulusal parkta korkunç olay: Boz ayı iki kişiyi öldürdü

DÜNYA Haberleri  / Insider

Kanada'da bir ulusal parkta korkunç bir olay yaşandı. Parkta gezmekte olan iki kişi boz ayının saldırısına uğradı. Ayı, iki kişiyi de parçalayarak öldürdü.

Kanada'nın Alberta kentindeki Banff Ulusal Parkı'nda bir boz ayı tarafından iki kişi öldürüldü. Ulusal parklardan sorumlu Kanada Parklar Ajansı'nın (Parks Canada) açıklamasına göre, Cuma akşamı park yetkilileri bir GPS cihazından ayı saldırısı uyarısı aldı. Ajansın Yaban Hayatı İnsan Saldırılarına Müdahale Ekibi hemen harekete geçse de hava koşulları helikopter kullanmalarını engelledi ve ekip kara yoluyla bölgeye gitmek zorunda kaldı.

Açıklamada, saatler sonra müdahale ekibinin olay yerine vardığı ancak iki kişinin cansız bedeniyle karşılaştıkları ifade edildi. Ölenlerin kimliği açıklanmadı. 

Her yıl dört milyondan fazla turistin ziyaret ettiği Banff Ulusal Parkı'nda korkunç olayın yaşandığı bölge bir süreliğine ziyarete kapatıldı. 

SALDIRGAN AYIYA ÖTENAZİ YAPILDI 

Boz ayı ötenazi yoluyla öldürüldü. Ajansın açıklamasında bu konuya ilişkin, "Bölgedeyken müdahale ekibi saldırgan davranışlar sergileyen bir boz ayıyla karşılaştı ve Parks Canada personeli, kamu güvenliğini sağlamak için ayıya olay yerinde ötenazi yaptı." ifadesine yer verildi.

Alberta'nın Rocky Dağları'nda bulunan Banff Ulusal Parkı, boz ayıları ve kara ayılarıyla ünlüdür. Parks Canada, yürüyüşçülere ayı spreyi taşımalarını, gürültü yapmalarını ve büyük gruplar halinde seyahat etmelerini tavsiye ediyor.

Parks Canada, bir ayıyla karşılaşma durumunda insanların sakin kalmaları, koşmamaları ve kendilerini büyük göstermeleri gerektiğini de öneriyor.

Geçen hafta Banff Ulusal Parkı'nda The Boss olarak bilinen 650 kiloluk bir ayının (bir zamanlar bir kara ayıyı yemiş ve tren çarpmasından sağ kurtulmuştu) elma bahçelerine girmesi haber konusu olmuştu. CBC News'e göre, kasaba yetkilileri artık bölgedeki ev sahiplerinden bahçelerinde elma yetiştirerek ayıları çekmemeleri için adeta yalvarıyor. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Insider
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...