Nijerya şokta! Namaz kılan cemaate kurşun yağdırdılar: Çok sayıda ölü var

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Nijerya şokta! Namaz kılan cemaate kurşun yağdırdılar: Çok sayıda ölü var

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Nijerya'da bir camiye silahlı saldırı düzenlendi. Olayda ibadet eden 7 kişi hayatını kaybederken çok sayıda insan ise yaralandı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Nijerya'da bir camide namaz kılan müslüman halkın üzerine ateş eden şahıslar 7 kişinin ölümüne sebep oldu. İbadet eden çok sayıda insanın yaralandığı saldırı için soruşturma başlatıldı.
Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Nijerya'nın Kaduna eyaletinde camiye düzenlenen silahlı saldırıda 7 kişinin öldüğü bildirildi. Ulusal basındaki haberlere göre, kimliği belirlenemeyen silahlı kişiler, dün akşam Kaduna eyaletine bağlı Saya-Saya köyündeki camide yatsı namaz kılanlara ateş açtı.
 

ÇETE SALDIRISINDA 3 AYDA 214 KİŞİ ÖLDÜ

Saldırıda 7 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. Yetkililer, yaralıların çevredeki hastanede tedavi altına alındığını, olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını belirtti. Nijerya'nın Kaduna eyaleti, son zamanlarda silahlı çetelerin saldırılarıyla karşı karşıya bulunuyor. Eyalette, bu yılın ocak-mart döneminde düzenlenen saldırılarda 214 kişi ölmüş, 746 kişi kaçırılmıştı.

MÜSLÜMANLARA YAPILAN İLK SALDIRI DEĞİL

Nijerya'da zaman zaman dini çatışmaların yaşandığı Plateau eyaletindeki silahlı saldırıda 21 kişi yaşamını yitirdi.

Plateau Eyaleti Kriz Mağdurları ve Özgürleştirme Merkezi Başkanı Solomon Mwantiri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabah erken saatlerde Plateau eyaletine bağlı Barkin Ladi bölgesine gelen silahlı kişilerin saldırı düzenlediğini belirtti.

Plateau Valisi Caleb Mutfwang, son 3 ayda yaşanan din temelli çatışmalarda 300'den fazla kişinin yaşamını yitirdiğini açıklamıştı.

NİJER İLE SINIRLAR KAPATILMIŞTI

Nijerya Gümrük Servisi (NCS) Genel Kontrolör Vekili Bashir Adewale, yaptığı açıklamada, Nijerya'nın Nijer'deki darbe ve gelişen olaylar nedeniyle bu ülkeyle tüm sınırlarını kapattığını belirtti.

Nijerya Devlet Başkanı ve aynı zamanda Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS) Başkanı olan Bola Ahmed Tinubu, ECOWAS sınırlarının Nijer'e kapatılmasını emretmişti.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...