Ulf Krıstersson: Çok mutluyum, İsveç için güzel bir gün

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ulf Krıstersson: Çok mutluyum, İsveç için güzel bir gün

DÜNYA Haberleri

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, Türkiye'nin İsveç'in NATO'ya katılım protokollerini TBMM'ye sevk etme kararının ardından, "Çok mutluyum, İsveç için güzel bir gün" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, Vilnius'taki NATO zirvesi öncesi üçlü olarak görüştü. Jens Stoltenberg, kritik görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, İsveç'in terör örgütü YPG/PYD ve FETÖ'ye destek vermeyeceğini yinelediğini vurgulandı. Stoltenberg, İsveç'in, Gümrük Birliği'nin güncellenmesi ve vize serbestisi dahil Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecine aktif destek vereceğinin de altını çizdi. Türkiye'nin İsveç'in NATO'ya Katılım Protokollerini TBMM’ye sevk edeceği ve onaylanması için yakın işbirliği içinde olacağı konusunda da mutabakata varıldı. 

"İSVEÇ İÇİN GÜZEL BİR GÜN"

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, Türkiye'nin İsveç'in NATO'ya katılım protokollerini TBMM'ye sevk etme kararının ardında açıklamalarda bulundu. Kristersson konuşmasında; "Türkiye ve Finlandiya ile imzaladığımız üçlü mutabakatın tüm maddelerini yerine getirmeye devam edeceğimize söz verdik.  Çok mutluyum, İsveç için güzel bir gün. NATO üyeliği konusunda büyük bir adım atıyoruz. Yeni güvenlik anlaşmasında, üçlü mutabakatın ötesinde herhangi bir söz vermedik" ifadelerini kullandı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...