Ukrayna’nın korkusuz First Lady’si Olena Zelenska Putin’e resti çekti

Düzenleyen:
Ukrayna’nın korkusuz First Lady’si Olena Zelenska Putin’e resti çekti

DÜNYA Haberleri

Ukrayna devlet başkanının eşi Olena Zelenska, Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline karşı eşi Vladimir Zelenskiy’nin en büyük destekçisi oldu. Rusya tarafından öldürülme planları yapılan Olena, sosyal medya hesabından Putin’in ölüm timlerine resti çekerek “Biz kocaman bir orduyuz ve bugün ne ağlıyorum ne korkuyorum” dedi.

Dünyanın gözü kulağı günlerdir Rusya saldırısı altındaki Ukrayna’da… Ukrayna devlet başkanı Vladimir Zelenskiy’nin eşi Olena Zelenska ise Instagram hesabından yaptığı paylaşımlarla eşine desteğini sürdürüyor. Ülkeden kaçmak yerine kocasının yanında kalmayı tercih eden Olena, Instagram hesabından yaptığı paylaşım ile “Eşimin yanındayım ve sizlerleyim” dedi.

“EŞİMİN YANINDAYIM VE SİZLERLEYİM”

Olena paylaşımında “Sevgili halkım! Ukraynalılar! Bugün hepinize bakıyorum. Televizyonda, sokaklarda, internette gördüğüm herkese. Paylaştığınız çağrılara bakıyorum. Ve biliyor musunuz? Hepiniz muhteşemsiniz! Sizinle aynı ülkede yaşamaktan gurur duyuyorum. Biz kocaman bir orduyuz. Ve bugün ne ağlıyorum ne korkuyorum. Sakin ve güven doluyum. Çocuklarım yüzüme bakıyor. Onlarlayım, eşimin yanındayım. Ve sizlerleyim. Sizi seviyorum. Ukrayna’yı seviyorum” ifadelerini kullandı.

“NE AĞLIYORUM NE KORKUYORUM”

Öte yandan Zelenska Instagram hesabından yaptığı bir başka paylaşımda Putin’in ölüm timlerine rest çekti. “Biz kocaman bir orduyuz ve bugün ne ağlıyorum ne korkuyorum” dedi.

OLENA  ZELENSKA KİMDİR?

Zelenska, 6 Haziran 1978'de Krıvıy Rih, Ukrayna Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti, Sovyetler Birliği'nde (şimdiki: Krıvıy Rih, Ukrayna) doğdu. Eşi Volodimir Zelenski'nin Ukrayna Cumhurbaşkanı seçilmesiyle 20 Mayıs 2019'da Ukrayna'nın First Lady'si oldu.

Önceleri eşinin siyasete girmesine karşı olan Olena, mimarlık fakültesinden mezun olduktan sonra senarist olarak komedi sektörüne girdi.

Yazdığı komedi oyunu ile eşinin kısa sürede ülkenin en iyi komedyeni olmasını sağlamasına rağmen Ukrayna'nın First Lady'si olduktan sonra da gözlerden uzak mütevazi bir yaşamı tercih etti.

Ülkenin en gözde kadınlarından bir tanesi olmasına rağmen Olena hakkında az şey biliniyor.

Cumhurbaşkanı Zelenski'nin eşi Ukraynalı first lady Olena Volodimirivna Zelenska 6 Şubat 1978 yılında dünyaya geldi. 44 yaşındaki Olena Zelenska mimar ve senaristtir.

Vladimir Zelenskiy ile Olena Zelenska Eylül 2003'te evlendi. Çiftin Temmuz 2004'te kızı Oleksandra, Ocak 2013'te de oğlu Kirilo doğdu.

Zelenska, Aralık 2019'da Focus Dergisi tarafından hazırlanan Dünya'nın En Etkili 100 Ukraynalı Listesi'nde 30. sırada yer aldı.

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı işgalinde ülkeden gitme niyetinin olmadığını belirten Olena Zelenska çocuklarıyla birlikte kocasının yanında kalacağını açıkladı.

Olena Zelenska, motivasyon ve umut dolu mesajlarıyla halka moral olmaya devam ediyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...