Ukraynalılar yeni silahını paylaştı: Hedefleri tek tek vuruyor!

Ukraynalılar yeni silahını paylaştı: Hedefleri tek tek vuruyor!

DÜNYA Haberleri

Rus ordusu Ukrayna’daki ilerleyişini sürdürürken sivil halk da direnişine devam ediyor. Son olarak sosyal medyadan paylaşılan görüntülerde Ukraynalıların el yapımı mancınık yaptığı ve hedefleri tek tek vurduğu anlar görüldü.

Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı askeri operasyonla beraber savaşın fitili resmen ateşlendi. Ukrayna halkı da sokaklara inerek Rus ordusuna karşı direnişe geçti. Binlerce kişinin gönüllü olarak katıldığı sivil direnişte birbirinden ilginç silahlar kullanılmaya başlandı.  Sosyal medyada yansıyan görüntülerde Ukrayna sivil halkının Rus ordusuna karşı molotof kokteyli mancınık kullandığı görüldü. Videoda belirli bir mesafeden mancınık yolu ile atılan molotof kokteylerinin hedefi vurduğu anlar yer aldı. Paylaşımın altına çeşitli destek yorumları geldi.

11 BİNDEN FAZLA RUS ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan Ukrayna Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Ukrayna ordusunun Luhanks yönünde kendi pozisyonlarını korumaya devam ettiği ve düşmana zarar verdiği kaydedilirken, silahlı kuvvetlerin yaptığı birkaç başarılı karşı saldırı sonucunda Rus ordusunun yaklaşık 40 asker ile 11 askeri aracını kaybettiği belirtildi. Ukrayna makamları dün, Ukrayna ile Rusya arasında 24 Şubat ila 6 Mart tarihleri arasındaki savaşta 11 binden fazla Rus askerin hayatını kaybettiğini, 44 uçak, 48 helikopter, 285 tank, 985 zırhlı araç, 109 topçu sistemi, 447 araç, 60 yakıt tankı ve 4 insansız hava aracının etkisiz hale getirildiğini bildirmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...