Ukraynalılar listeye Türkiye'yi de ekledi! İnanç her geçen gün artıyor

Düzenleyen:
Ukraynalılar listeye Türkiye'yi de ekledi! İnanç her geçen gün artıyor

DÜNYA Haberleri

Rusya'nın Ukrayna topraklarındaki işgal girişiminde günler ilerledikçe halkın zafere olan inancı da artıyor. Ukraynalıların yüzde 93’ü saldırıların püskürtüleceğine inandığını belirtirken, 'dost ülkeler' listesine Türkiye'yi de eklediler.

Ukrayna'da Rus işgaline karşı zafer kazanacaklarına inananların oranı, şimdiye kadarki en yüksek seviyede. Son kamuoyu araştırmasına göre Ukraynalıların yüzde 93’ü Rus saldırılarının püskürtüleceğine ve ülkede zafer ilan edileceğine inanıyor.

İNANÇ SÜREKLİ ARTIYOR

Araştırmalar, Ukrayna silahlı kuvvetlerinin Rus kuvvetlerini yeneceğine inancın sürekli arttığını gösteriyor. Bu oran 28 Şubat’taki araştırmada yüzde 70, 7 Mart’ta da yüzde 82 olarak çıkmıştı.

'Rating' isimli kuruluş tarafından 18 Mart'ta gerçekleştirilen son ankette katılımcıların yüzde 77'si Ukrayna'daki durumun iyi yönde ilerlediğini ifade etti. Buna katılmayanların oranı ise sadece yüzde 14. Yüzde 10'luk kesim de kanaat belirtmemiş.

Savaşın kendilerinden yana ilerlediğini belirtenler tüm bölgeleri ve tüm yaş gruplarını kapsıyor. 

TÜRKİYE DE 'DOST ÜLKELER' ARASINDA

Ankete göre Ukraynalılar en dost ülkeler olarak da Polonya, Litvanya, İngiltere ve ABD’yi görüyor. Çek Cumhuriyeti, Romanya, Moldova, Slovakya, Türkiye, Fransa ve Slovenya da dost kabul edilen ülkelerden.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...