Ukraynalılar evlerindeki yatak ve ısıtıcıları otoparklara taşıdı

Düzenleyen:
Ukraynalılar evlerindeki yatak ve ısıtıcıları otoparklara taşıdı

DÜNYA Haberleri

Rus taarruzu altındaki Kiev’de yaşayan Ukraynalılar geceyi sığınaklarda geçirdi. Binaların altındaki otoparkları sığınağa dönüştüren Ukraynalılar, evlerinden getirdikleri eşyalarla otoparkları daha yaşanabilir hale getirmeye çalıştı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalince dördüncü güne girildi. Kiev'in ardından dün Harkov'a giren Rus ordusu, ülkedeki ilerleyişini sürdürüyor. Öte yandan eli silah tutanlar şehirlerde Ukrayna ordusuna destek vererek direnişlerini sürdürüyor. 

HALK OTOPARKLARA İNDİ

Ukraynalılar evlerindeki yatak ve ısıtıcıları otoparklara taşıdıUkraynalılar geceyi sığınaklarda geçirdi. Binaların altındaki otoparkları sığınağa dönüştüren Ukraynalılar, evlerinden getirdikleri eşyalarla otoparkları daha yaşanabilir hale getirmeye çalıştı.

Binlerce kişi ise Romanya ve Polonya'ya göç ediyor. Şehirlerde kalan halksa sığınaklara indi. Otoparkları da sığınak olarak kullanan Ukraynalılar evlerindeki yatak ve ısıtıcıları otoparklara taşıdı. Ukraynalı lider Zelenskiy dün " Bu gece zor geçecek" demişti... Şimdi gözler Rusya-Ukrayna arasındaki müzakere sürecinde. Rusya müzakere görüşmeleri için Belarus'u işaret ederken, Zelenskiy açıklamasında görüşmelerin Varşova, Bratislava, Budapeşte, İstanbul ve ya Bakü'de yapılmasını istediklerini söyledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...