Ukraynalı komutandan kan donduran sözler: Köpeklere mama olacaklar

Düzenleyen:
Ukraynalı komutandan kan donduran sözler: Köpeklere mama olacaklar

DÜNYA Haberleri

Rus ordusu, Ukrayna'nın stratejik bölgelerinden olan Mykolaiv'i kuşatırken, Ukraynalı General Dmytro Marchenko'dan tüyler ürperten açıklamalar geldi. Ukraynalı General, teslim olan Rus askerler için "Suç işledilerse yargılanacaklar ama hayatta kalacaklar" derken, "Geri kalanı ise köpek maması olacak" dedi.

Rus lider Vladimir Putin'in 24 Şubat'ta verdiği askeri harekat emri ile birlikte Ukrayna topraklarında başlayan işgal girişimi devam ediyor. Müzakere masalarından sonuç alamayan iki tarafın çatışmaları sürerken, Rus ordusu Karadeniz'deki stratejik bölge Mykolaiv'in kilit noktasını kuşattı.

Bölge garnizonunun komutanı Ukraynalı General Dmytro Marchenko'nun sözleri adeta tüyleri ürpertti. Teslim olan Rus askerlere adil şekilde yaklaşacaklarının sözünü veren Marchenko, savaşmayı seçenler için ise "Köpeklere mama olacaklar" dedi.

"HER ADIMLARINI BİLİYORUZ"

Marchenko, Rus saldırısında çok sayıda sivilin öldürüldüğünü ve kimin sorumlu olduğunu net bir şekilde bildiğini de sözlerine ekleyerek "Bu insanların kim olduğunu biliyoruz. Amerikalı ortaklarımızdan gelenler de dahil olmak üzere, yüzleri görebildiğimiz fotoğraflardan oluşan çok geniş bir istihbarata sahibiz. Her adımlarını biliyor ve izliyoruz" ifadelerini kullandı.

"SOKAKLAR CESETLERLE DOLU"

Ukraynalı General, püskürtülen saldırılardan sonra sokakların Rus cesetleriyle dolu olduğunu söyleyerek, "Bunu söylemek hoş değil ama cesetleri sokak köpeklerine mama oluyor. Bu bölgelerde devam eden Rus saldırıları nedeniyle onları toparlayıp geri alamıyoruz" dedi.

"GERİ KALANI KÖPEK MAMASI OLACAK"

Teslim olan Rus askerlerinin yaşamalarına izin verileceğinin sözünü veren Marchenko, "Ayrıca, ana silahları bizden uzağa çevrilmiş bir şekilde hatlarımıza gelmeleri halinde Rus tank mürettebatına hiçbir zarar gelmeyeceğini garanti ediyoruz" ifadelerini kullandı. Ancak savaş suçluları için af olmayacağını söyleyen General Marchenko "Suç işledilerse yargılanacaklar ama hayatta kalacaklar. Geri kalanı ise köpek maması olacak" diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...