Ukraynalı komutan dünya liderlerine seslendi! 'Yardım edin bunlar son saatlerimiz olabilir'

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Ukraynalı komutan dünya liderlerine seslendi! 'Yardım edin bunlar son saatlerimiz olabilir'

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı işgali devam ediyor. Çatışmaların en yoğun olduğu Mariupol kentinde Ukraynalı bir komutan sosyal medya hesabından yayınladığı videoda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başta olmak üzere dünya liderlerine yardım çağrısında bulundu.

Ukrayna’nın Rusya’ya karşı başlattığı savaş 57 gündür devam ediyor. Mariupol kentinde 36. Tugay komutanlarından Sergiy Volina, sosyal medya hesabında yayınladığı videoda ölümün eşiğinde olduğunu belirtti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan dahil tüm dünya liderlerinden yardım istedi.

Ukraynalı komutan dünya liderlerine seslendi! 'Yardım edin bunlar son saatlerimiz olabilir'Mariupol kentindeki Azovstal metalürji fabrikasına sığındıklarını belirten Ukraynalı komutan Rus ordusunun her bakımdan kendilerinden çok üstün olduğunu belirtti.

Volina, Facebook hesabında bu sabah yayınladığı videoda dünyaya yardım çağrısında bulunarak, ABD Başkanı Joe Biden, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve Cumhurbaşkanı Erdoğan dahil dünya liderlerinden yardım istedi.

‘DÜNYA LİDERLERİNDEN YARDIM İSTİYORUZ’

Sergiy Volina, “Bunlar son günlerimiz hatta son saatlerimiz olabilir” dedi. Mariupol kentindeki Azovstal metalürji fabrikasına sığındıklarını belirten Ukraynalı komutan Rus ordusunun her bakımdan kendilerinden çok üstün olduğunu belirterek  “Tüm dünya liderlerinden yardım istiyoruz. Buradan çıkmamız ve üçüncü bir ülkeye götürülmemiz için destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı.


Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...