Ukraynalı keskin nişancı dünya rekoru kırdı! Rus askeri tam 3.8 kilometreden vurdu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Ukrayna istihbaratının iddiasına göre, bir Ukrayna askeri MAYAK'ın 'Horizon's Lord' isimli tüfeği ile Rus askerini 3,8 kilometre mesafeden vurdu. Bu mesafenin keskin nişancılık açısından bir dünya rekoru olduğunu kaydetti.

Rusya-Ukrayna savaşı bütün hızıyla devam ederken, dün Ukrayna'nın yayınladığı bir video gündem oldu. Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), 19 Ekim 2023 tarihinde yaptığı açıklamada, Ukraynalı bir keskin nişancının 3 bin 800 metre mesafeden Rus askerini etkisiz hale getirdiğini bildirdi. Ukrayna Güvenlik Servisi Basın Birimi, bu atışın keskin nişancılık açısından bir dünya rekoru olduğunu kaydetti.

SBU yaptığı paylaşımda, "Keskin nişancılarımız küresel keskin nişancılığın kurallarını yeniden yazıyor" dedi. "Olağanüstü mesafelerde etkili bir şekilde çalışmak için benzersiz beceriler sergiliyorlar" ifadelerini kullandı.

Keskin nişancı, Ukraynalı silah üreticisi MAYAK'ın 'Horizon's Lord' isimli tüfeğini kullanıyor. Ukrayna ordusu, askerin yeri veya adı gibi daha fazla ayrıntı açıklamadı.

Ukraynalı keskin nişancı dünya rekoru kırdı! Rus askeri tam 3.8 kilometreden vurdu

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...