Ukraynalı kadınlar cepheye koştu

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Ukraynalı kadınlar cepheye koştu

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Lviv’de hazırlıklarını tamamlayan Ukraynalı kadın askerler, Rus ordusuna karşı savaşmak için cepheye koştu. Özel hazırlanan otobüslere binen askerler, çatışma bölgelerine gitti

Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı saldırılar birinci ayını tamamlarken, ülkenin çeşitli bölgelerinden Polonya sınırındaki Lviv şehrine mülteci akını devam ediyor. Rus bombardımanı sonucu evlerini terk eden yaşlı, kadın ve çocuklar, komşu ülkelere geçebilmek için tren istasyonunda sıranın kendilerine gelmesini bekliyor. Bununla birlikte tren istasyonunda da askerî yoğunluk yaşanıyor. Hazırlıklarını tamamlayan ve Rus ordusuna karşı savaşmak için Ukraynalı askerler cepheye gidiyor. Askerlerin arasında Ukraynalı kadınlar da dikkat çekiyor. Üzerinde ağır silah taşıyan kadın askerler, özel hazırlanan otobüslere binerek çatışma bölgelerine gidiyor.

“BÜYÜK DİRENİŞ GÖSTERİYORUZ”

Öte yandan Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rus ordusuna karşı büyük direniş gösterdiklerini açıkladı. Rusya’nın, Donetsk ve Luhansk bölgelerinin idari sınırlarına giremediğini açıklayan Genelkurmay Başkanlığı, başkent Kiev’in kuşatılmadığını ve Ukrayna’nın sol yakasının Rus kontrolüne geçmediğini kaydetti. Rusya’nın savaşın başından beri kaybının “15 bin 800 personel, 108 uçak, 124 helikopter, 50 insansız hava aracı, 530 tank, 1597 zırhlı askerî araç, 280 topçu atış sistemi, 82 çoklu roketatar sistemi, 47 hava savunma sistemi, 1033 otomobil, 72 yakıt ikmal tankeri, 4 gemi ve 16 özel askerî ekipman” olduğu iddia edildi.

 

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...