Ukraynalı denizci Rus tanklarını durdurmak için kendisiyle birlikte köprüyü havaya uçurdu

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Ukraynalı denizci Rus tanklarını durdurmak için kendisiyle birlikte köprüyü havaya uçurdu

DÜNYA Haberleri  / İHA

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı askeri operasyon bir anda savaşa ve yıkıma dönüştü. Bölgeden peş peşe patlama sesleri yükselirken, çatışmalar şiddetlenerek devam ediyor. Ukraynalı denizci Vitaliy Skakun, Rus tanklarını durdurmak için kendisiyle birlikte Henichesky Köprüsü'nü havaya uçurdu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün sabaha karşı Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurdu. Operasyonların başlamasıyla Ukrayna’ya doğru ilerleyen Rus orduları, hava saldırılarına başladı. 

RUS ORDUSUNA KARŞI DİRENİŞ DEVAM EDİYOR 

Rus ordusunun başlattığı hava saldırılarından kaçmak isteyen Ukraynalılar ise sığınaklara ya da yeraltı metro istasyonlarına indi. Ülkede genel seferberlik ilan edilirken, eli silah tutan herkes askere çağrıldı. Rusya’ya karşı direniş devam ederken, ülkeden ayrılmaya çalışan pek çok sivil yardım bekliyor. 

KÖPRÜYÜ HAVAYA UÇURDU 

Başkent Kiev'de bomba sesleri yükselirken Ukraynalı denizci Vitaliy Skakun, Rus tanklarının ilerlemesini durdurmak için kendisiyle birlikte Henichesky Köprüsü'nü havaya uçurdu. Skakun'un, önceden köprüye bombalar döşediği ancak ayrılmak için zamanının kalmadığı belirtildi. 

ÜLKEDE KAHRAMAN İLAN EDİLDİ 

Köprüyle beraber havaya uçan Skakun, ülkede kahraman ilan edildi. Ukrayna basınında yer alan haberlerde, "Skakun'un Kahramanca eylemi, düşmanın ilerlemesini önemli ölçüde yavaşlattı. Birim organize olup savunma için yeniden konuşlandı" denildi. 

ORDUDAN AÇIKLAMA YAPILDI 

Ordudan yapılan açıklamada ise "Tank ilerleyişini durdurmak için Henichesky karayolu köprüsünü havaya uçurma kararı alındı. Denizci Vitaliy Skakun, bu görevi yerine getirmek için gönüllü oldu ve düşmanı durdurmak için Henichesky karayolu köprüsünü havaya uçurdu" denildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...