Rusya'nın oyunu deşifre oldu: Ukrayna'daki şişirilebilir tanklar balon gibi söndü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Rusya'nın oyunu deşifre oldu: Ukrayna'daki şişirilebilir tanklar balon gibi söndü

DÜNYA Haberleri

Ukrayna ordusu sosyal medya üzerinden yaptığı yeni bir açıklamada, Rusya'yı Zaporijya yakınlarında şişme tanklar kurmakla suçladı. Ancak Ukraynalı yetkililere göre, Rus tuzakları beklenmedik bir şekilde 'söndü'. Rusya'nın savaşlarda aldatıcı tekniklere başvurduğu aktarılan açıklamada, bu son tuzaklarda başarısız olduğu vurgulandı.

Ukrayna güçleri, Rus ordusunu karşı tarafı aldatmak amacıyla Ukrayna'nın güneyinde şişirilebilir tanklar konuşlandırmakla suçladı ve tuzakların beklenmedik bir şekilde söndüğünü ileri sürdü. Açıklama, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı tarafından Facebook'taki bir gönderide yapıldı.

Zaporijya Bölgesel Askeri İdaresi'ne göre, Rus birliklerinin son günlerde Ukrayna savunmasına aralıksız ateş açtığı Zaporijya bölgesinde Rus ordusunun gücünün tükendiği belirtildi. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı, "Ortaklarımız Ukrayna'ya tank tedarikini koordine ederken, işgalci ordu da Zaporijya bölgesinde 'tank birimlerinin' varlığını artırıyor." dedi. Ancak Ukraynalı yetkililere göre Rusya'nın çoğalan tankları göründüğü gibi değil.

Rusya'nın oyunu deşifre oldu: Ukrayna'daki şişirilebilir tanklar balon gibi söndü

Ukrayna ordusu, "Görünüşe göre bölgenin havası işgalcilerin 'kauçuk/lastik' ürünleri için uygun değil, bu nedenle asıl görevlerini yerine getiremeden sönüyorlar. Tıpkı Rus ordusunun abartılı kabadayılığı gibi." ifadelerini kullandı. 

RUSYA MASKELEME YÖNTEMİNİ SÜRDÜRÜYOR

Şişirilebilir tanklar, Rusya'nın 'maskeleme' olarak bilinen aldatma doktrininin temelini oluşturuyor. Ülkenin psikolojik savaşa yaklaşımı, gizlenme taktiklerini artırmak, kafa karışıklığı oluşturmak için şişirilebilir tank - rampa - tuzak araçlar yerleştirmek gibi yöntemlere dayanıyor.

Ukrayna, Rusya'nın onlarca yıl öncesine dayanan çatışmalarda 'maskeleme' (maskirovka) unsurlarını kullandığını ancak Ukrayna'daki bu son taktiklerin görünüşe göre başarısız olduğunu iddia ediyor. Öte yandan, Rusya'nın şişme tankları Zaporijya yakınlarında ne amaçla kurduğu henüz netlik kazanmadı.

UKRAYNA DA BENZER TAKTİK UYGULADI

Savaşın başlarında Ukrayna da Rusya'ya karşı benzer bir taktik uygulamıştı. Rus füzelerinin işe yaramaz hedeflere atıldığını göstermek amacıyla Ukrayna güçleri tahtadan yapılmış sahte roketatarlar kullandı. Ağustos ayındaki haberlere göre, tahta tuzaklar Rus İHA'ları (insansız hava araçları) tarafından tespit edildi ancak ABD roketatarlarına benzemesi nedeniyle Karadeniz'deki Rus seyir füzesi gemilerinin yanlış hedeflere ateş etmesine neden oldu.

(Insider)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...