Ukrayna'dan Moskova'ya uçak resti

/ Kaynak: AA
Ukrayna'dan Moskova'ya uçak resti

DÜNYA Haberleri  / AA

Ukrayna Başbakanı Nikola Azarov, ülkesinin "AN-70" askeri nakliye uçağının üretimine Rusya'nın katılımı olmadan da devam edebileceğini söyledi.



nbsp;Azarov, Bağımsız Devletler Topluluğu bünyesinde düzenlenen, "Partilerarası İşbirliği Yuvarlak Masa Toplantısı"nda, "AN-70" askeri nakliye uçağının üretimi konusunda anlaşma yaparak, çalışma başlattıklarını belirtti. Rus yetkililerin, askeri nakliye uçaklarının üretimini kendilerinin gerçekleştireceklerini açıkladıklarını dile getiren Azarov, "Ukrayna, uçak üretimine devam edecektir. Ürettiğimiz uçak şu an test sürüşü aşamasına gelmiştir. Bu aşama, uçağın yapımında sona gelindiği anlamını taşır" dedi. Azarov, Ukrayna ve Rusya'nın bu uçağı ortak bir çalışmayla geliştirdiğine, kendi ürettikleri uçağın ise 50 tondan fazla yük alabilme, kısa pistli havaalanlarından kalkış-iniş yapabilme özelliğine sahip olduğuna değinerek, "Ne Amerikalılar ne de Avrupalılar böyle bir makine yapamamıştır" diye konuştu.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...